fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Dezbaterii privind construirea centrului pentru sport și agrement de pe malul Cibinului

Dezbaterii privind construirea centrului pentru sport și agrement de pe malul Cibinului
La Primăria Sibiu a avut loc o dezbatere cu specialiști în domeniul urbanismului și cu reprezentanți ai Sistemului de gospodărire a apelor Sibiu și respectiv ai Agenției de protecție a mediului pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aflat în lucru pentru sistematizarea arealului de pe malul Cibinului (zona Turnișor – Câmpșor) unde se va construi noul centru pentru sport și agrement.
Viitorul centru va include un aqua park cu piscine exterioare și interioare, un stadion pentru sportul de masă, o sală multifuncțională pentru sport, un centru spa & wellness, o bază hipică și zone extinse de promenadă și relaxare. Toate aceste amenajări se vor realiza etapizat.
malul Cibinului
„Subliniem că amenajările nu vor fi invazive în cadrul natural, ci dimpotrivă au fost gândite în cadrul unui proiect “verde” pentru Sibiu. Practic, vom crea un nou parc în lungul râului Cibin în suprafață de aproximativ 17 hectare, din care minim 5 hectare vor fi spații verzi, iar restul va fi amenajat cu obiective pentru sport și agrement. După clarificarea aspectelor tehnice și de infrastructură și după obținerea avizului din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, vom începe dezbaterile publice pe tema acestui proiect.”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.
malul Cibinului
Etichete: