fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sănătate

Dezbateri publice PNRR – ziua 6: Tranziția către servicii și infrastructură de sănătate moderne

Dezbateri publice PNRR – ziua 6: Tranziția către servicii și infrastructură de sănătate moderne
„Această dezbatere este ultima dintr-un șir de consultări, concentrate în timp. A fost un exercițiu absolut util și necesar pentru a avea noi idei. Odată încheiate consultările publice, vom continua consultările cu ministerele și munca în comun pe fișele de reforme și investiții astfel încât să avem la începutul lunii martie un document închegat, cu idei valoroase”, a declarat ministrul Cristian Ghinea. A subliniat că fondurile alocate PNRR vor finanța realizarea de reforme.

Reamintim faptul că propunerile de reforme pot fi transmise MIPE de către instituțiile, organizațiile și persoanele fizice interesate prin intermediul Fișei de Reforme și Investiții, document publicat la următorul link: http://mfe.gov.ro/pnrr/.

În cadrul dezbaterii au fost discutate soluții de digitalizare, care să sprijine actul medical de calitate, dar și să contribuie la transparentizarea fondurilor utilizate. S-a discutat, de asemenea, despre nevoia de a pune pacientul pe primul lor, îmbunătățirea accesului pacienților la serviciile medicale și creșterea siguranței pacienților, dezvoltarea serviciilor medicale de prevenție, dar și asigurarea accesului medicilor la tehnici moderne de tratament.

Dezbateri publice PNRR – ziua 6: Tranziția către servicii și infrastructură de sănătate moderne

 

La reuniune au mai participat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, Cristian Bușoi, președintele Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, alături de oficiali ai MIPE și de reprezentanți ai ONG-urilor în domeniu.

Dezbaterile publice organizate de MIPE au fost axate teme relevante pentru abordarea PNRR. Acestea au fost precedate de consultări tehnice cu reprezentanții ministerelor de linie, care vor continua și în perioada următoare în scopul actualizării PNRR. MIPE și-a propus să finalizeze până la începutul lunii martie actualizarea PNRR. Ulterior, documentul va fi adoptat în ședință de Guvern și va fi transmis Comisiei Europene.

Informații detaliate despre PNRR, dar și despre reuniunile care au avut loc sunt disponibile pe site MIPE, aici: http://mfe.gov.ro/pnrr/.

Alocare PNRR:

România va avea la dispoziție 30,4 miliarde euro prin Mecanismul de Redresare și Reziliență pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Etichete:

Recomandam sa citesti si