fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Dezbateri Culturale Sibiene pe tema violenţei în numele religiei

Centrul de Cercetare Ecumenică al Universității ” Lucian Blaga„ din Sibiu organizează în acest an seria de manifestări Dezbateri Culturale Sibiene.

Primul eveniment din această serie, cu titlul ”Violență în numele religiei? O dezbatere interdisciplinară”, va avea loc în data de 10 martie 2015, ora 18, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Corp B, etaj V, având ca și invitați personalități de marcă din domeniul teologiei și științelor politice. La această conferință vor fi prezenți doi referenți – Prof. Dr. Jürgen Moltmann, cercetător și profesor-emerit al  Universității din Tübingen, un nume de rezonanță la nivel internațional în cercetarea teologică și domnul Prof. Dr. Radu Carp, profesor  de științe politice în cadrul Universității din București  și doi coreferenți – Prof. Dr. Dorin Oancea  (domeniul teologie) și Conf. Dr. Eugen Străuțiu (domeniul științe politice), profesori în cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Organizatorii asigură traducerea simultană a prelegerilor, iar participarea la eveniment este gratuită.

Proiectul Dezbateri culturale sibiene are în vedere promovarea dialogului social la nivelul comunității sibiene, având ca subiect teme de interes național și internațional, cu specific economic, social, spiritual și moral, precum și dezvoltarea intervenției comunitare prin dezbateri cu ajutorul personalităților în domeniu, recunoscute la nivel internațional, național și local. Organizarea acestor manifestări sub titlul Dezbateri culturale sibiene oferă o alternativă culturală cu impact asupra comunității locale sibiene, urmărind aducerea în lumină a unor probleme de natură socială, economică și etică. Dificultățile economice actuale au dus la pierderea valorilor tradiționale, la scăderea impactului factorului religios și la diminuarea drastică a credinței religioase de a se putea  implica în problemele actuale ale societății. Astfel, factorii educaționali și morali ai credinței religioase trebuie aduși în actualitate și relaționați cu problemele sociale, culturale și etice ale perioadei globalizării. Evenimentul reprezintă o nouă oportunitate în ceea ce privește dialogul cultural interetnic și interreligios, stimularea dialogului între comunitate și mari specialiști în domeniu, aducerea în prim plan a celor mai actuale probleme sociale care afectează la nivel global omenirea, identificarea rolului și importanței valorilor locale, naționale în arealul internațional.

Etichete:

Recomandam sa citesti si