fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Dezbatere între autorități și cei mai importanți furnizori de servicii la Consiliul Județean Sibiu

Astăzi, 18 februarie 2022, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a găzduit la inițiativa doamnei deputat Raluca Turcan, o întâlnire cu privire la „Strategia de dezvoltare a rețelelor  de transport gaz metan în scopul înființării/extinderii rețelelor de distribuție cu gaz metan a localităților”. La eveniment au participat în calitate de vorbitori Ion Sterian -Director General Transgaz SA Mediaș, Mircea Man – Vicepreședinte Agenția Națională de Reglementare a Energiei, Mihaela Suciu – Director Divizia Dezvoltare Rețea SDEE Cluj Napoca, Petre Stoian – Director General Adjunct DELGAZ Grid Târgu Mureș, Mircea Crețu -Prefectul Județului Sibiu, precum și primari din UAT urile județului Sibiu, fiind prezentă și doamna primar a municipiului Sibiu, Astrid-Cora Fodor.

 

Scopul principal al întâlnirii a fost inițierea unui dialog constructiv, transparent și constant între principalii furnizori de servicii și autorități. Printre cele mai importante subiecte s-a discutat despre extinderea rețelelor de gaz și crearea unor parteneriate bazate pe încredere în care fiecare parte implicată în acest proces își îndeplinește cu celeritate obligațiile care îi revin, astfel încât să se asigure o dezvoltare sustenabilă comunităților din județul Sibiu.

 

În cadrul dezbaterii s-au abordat proiecte importante cum ar fi racordarea la rețeaua de gaze a stațiunii Păltiniș, o investiție care va consta în introducerea a 14 kilometri de conductă și care va aduce în mod evident dezvoltare economică. Cu privire la acest aspect, oficialii companiei Transgaz au transmis că asigură tot sprijinul, solicitând totodată susținerea tuturor UAT-urilor implicate, pentru configurarea traseului conductei.

 

Dezbaterile publice care aduc alături la aceeași masă toți actorii implicați, s-au dovedit de fiecare dată ca fiind extrem de utile. M-a bucurat deschiderea de care au dat dovadă cei prezenți în a găsi cele mai bune soluții, astfel încât fiecare să aplicăm principiul european prin care nicio comunitate să nu fie lăsată în urmă. Le mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți, atât reprezentanților celor mai mari furnizori de servicii, cât și primarilor UAT-urilor din județul Sibiu” a declarat, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si