fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Deputatul PSD Bogdan Trif: ”Pensiile speciale ale parlamentarilor trebuie să dispară!” (CP)

Partidul Social Democrat a depus, din nou, un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Este un demers firesc, care vine să demonstreze, prin fapte, că social-democrații își respectă concetățenii care i-au trimis în Parlament și nu au nevoie de privilegii necuvenite.

Reforma pensiilor speciale, impusă prin PNRR, trebuie să înceapă cu eliminarea indemnizațiilor pentru limita de vârstă acordate parlamentarilor.

Reprezentanții USR, care au redactat PNRR-ul, și o parte din PNL, în frunte cu fostul premier Florin Cîțu și miniștrii de la acea vreme care au semnat PNRR-ul, doar au trâmbițat, în campanie electorală, că vor desființa toate pensiile speciale. Cu toții au omis tocmai pensiile parlamentarilor. Nu a fost o eroare de redactare, ci o intenție clară de a profita de bani nemeritați.

Inițiativa PSD reia, practic, un alt proiect de lege propus anterior tot de PSD, pentru eliminarea pensiilor speciale. Se abrogă din Statutul deputaților și senatorilor (Legea 96/2000) prevederile art. 49 și 50 privind indemnizația pentru limită de vârstă. Plata acestor indemnizații va înceta imediat după adoptarea legii.

Proiectul anterior depus de PSD a fost declarat neconstituțional, însă obiecțiile CCR nu au vizat conținutul legii, ci procedura accelerată prin care a fost adoptat, considerând că parlamentarii nu au avut timp suficient să aprofundeze textul legii pentru a-l putea dezbate în mod adecvat. De această dată, se va ține cont de obiecțiile CCR și se vor respecta la linie termenele privind procedurile parlamentare, astfel încât legea să nu poată fi declarată neconstituțională.

Acum, PSD va readuce politicienii cu picioarele pe pământ! Există, în România, pensionari care trăiesc în sărăcie și suferință, în timp ce alții încasează pensii exorbitante, pe care nu le merită. Acest lucru nu mai poate fi tolerat!

Parlamentarii care vor să readucă echilibrul în societatea românească trebuie să înceapă cu ei!

Voi vota pentru eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor! Și așa ar trebui să facă fiecare parlamentar responsabil!

Etichete:

Recomandam sa citesti si