fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Medias

Delgaz Grid a testat ”combustibilul viitorului”, la Mediaș

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a participat, astăzi, la testele făcute de compania Delgaz Grid în cadrul proiectului 20HyGrid. În poligonul Centrului de Instruire Profesională de la Mediaș, a fost testată funcționarea aparatelor de utilizare a gazelor naturale și a rețelei de distribuție cu amestec de 80% gaze naturale și 20% hidrogen.

Ministrul Energiei e încrezător

Hidrogenul, ca parte a decarbonării sistemului de transport, de producție de gaze naturale și de consum, devine realitate. Astăzi, facem un pas înainte și demonstrăm că putem avea în hidrogen încrederea că emisiile de dioxid de carbon pot fi reduse. E.On și Delgaz Grid ne arată, astăzi, că hidrogenul este combustibilul viitorului și că mai avem puțini pași pentru a-l putea folosi la scară largă. Transgazul este parte a grupului de lucru pe hidrogen”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Au fost testate, într-o mini-rețea de distribuție, atât centrale termice existente, modele mai vechi (fără condensație), instalate înainte de 2015, cât și centrale în condensație produse după 2015, respectiv aparate de generație nouă, care sunt deja pregătite pentru 20% hidrogen.

Costuri foarte mici

România are un potențial remarcabil atât pe partea de producție de hidrogen verde, dar și în ce privește producția de energie regenerabilă din care se produce hidrogenul verde. Rețelele de gaze naturale din România au potențialul de a aproviziona consumatorii cu cantități uriașe de hidrogen, la cele mai mici costuri, comparativ cu alte variante de transport și distribuție”, a subliniat Cristian Secoşan, directorul general al Delgaz Grid.

Colaborare E.On și Transgaz

E.On România și SNTGN Transgaz SA colaborează ”pentru consolidarea securității energetice a României, prin alinierea și corelarea strategiilor de dezvoltare a infrastructurii de gaze naturale în direcția prevederilor Pactului Verde European și a celorlalte prevederi legislative europene din domeniu”, conform memorandumului încheiat în acest an.

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 24.000 km în 20 de judeţe din România, inclusiv Sibiu, şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.On a investit circa 2 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.

Etichete:

Recomandam sa citesti si