fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Delegație din landul Hessen în vizită la Primăria Sibiu

O delegație din landul Hessen, Germania condusă de doamna Lucia Puttrich, ministru de stat al landului Hessen pentru Relații Europene și Federale, a vizitat Primăria Municipiului Sibiu.

Delegația a fost primită de primarul interimar Astrid Fodor, fiind condusă de Consulul General al Germaniei la Sibiu, doamna Judith Urban. “Temele discutate au fost foarte variate. Doamna ministru Puttrich a fost interesată să afle mai multe informații despre organizarea administrației locale și gradul de descentralizare, despre sursele de finanțare ale bugetului local, dar și despre forța de muncă și migrarea acesteia. Alte subiecte au fost legate de sistemul de asistență socială, dar și de organizarea învățământului preuniversitar pe plan local, ocazie cu care am prezentat doamnei Puttrich atât investițiile, dar și provocările cu care ne confruntăm. Problematica conservării patrimoniului construit a fost de asemenea o temă foarte importantă abordată în cadrul întrevederii” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului). Aceasta este prima vizită în Sibiu și în România a doamnei ministru Lucia Puttrich, dar înaltul oficial a subliniat că este foarte impresionată de ceea ce a văzut în Sibiu, acesta fiind în opinia sa un oraș istoric frumos, care poate concura cu multe orașe europene.

Din delegație au mai făcut parte domnul Norbert Kartmann, președintele landului Hessen, politicieni din CDU și Die Linke și reprezentanți ministeriali. Aceasta este a doua vizită de anul acesta din partea unor înalți reprezentanți ai landului Hessen. În luna iunie, primarul interimar Astrid Fodor a primit o delegație condusă de Ministrul de Stat pe probleme sociale şi de integrare, domnul Stefan Grüttner şi de doamna Claudia Ravensburg, deputat în Parlamentul landului Hessen.

Etichete: