fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

„[Deadline]…la capătul liniei…”, pictură și grafică despre Holocaust

Lucian Christian Hamsea revine pe simezele Muzeului Național Brukenthal cu lucrări de pictură și grafică ce fac trimitere la ororile Holocaustului, la atrocitățile de nedescris și la crimele împotriva umanități. Artistul recreează, în acest proiect, un portret psihologic al unor realități trecute, trăite de victimele celui mai întunecat capitol al istoriei secolului XX.

Intitulată „[Deadline]…la capătul liniei…”, expoziția va fi vernisată vineri, 4 august, la ora 17:30, la Muzeul de Artă Contemporană, de pe strada Tribunei nr. 6. „[Deadline]…la capătul liniei…” este o metaforă pentru sfârșit, un „terminus” ce duce la limita extremă a prezentului nostru, în care necunoașterea sau chiar uitarea trecutului reprezintă pericolul repetiției acestuia, după cum remarcă Alexandru Constantin Chituță, curator al expoziției.

Vernisajul expoziției va fi urmat de un concert extraordinar susținut de Mircea Ardeleanu, unul dintre cei mai apreciați percuționiști profesioniști la nivel internațional, care s-a dedicat în exclusivitate promovării muzicii contemporane.

Accesul publicului la vernisaj și concert va fi gratuit. Expoziția va putea fi vizitată până duminică, 27 august, după următorul program: miercuri și joi între orele 10:00 și 18:00, vineri și sâmbătă între orele 12:00 și 20:00 iar duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Etichete:

Recomandam sa citesti si