fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Interviu Reportaj

De vorbă cu tinerii sibieni de Ziua lor Națională- La mulți ani!

Astăzi este Ziua Națională a Tineretului! Tinerii români sărbătoresc, de opt ani, Ziua lor Națională pe 2 mai, instituită prin Legea 425/25.10.2004. Redacția star sibian vă transmite La mulți ani tuturor tinerilor și tuturor celor care se simt tineri!

După Timişoara, Bacău și Baia Mare, Constanţa devine capitală a tineretului în România. Noua Capitală a Tineretului din România îşi desfăşoare mandatul în perioada 2 mai 2020 – 1 mai 2021, titlul fiind oferit în cadrul celei de-a şasea ediţii a Galei Tineretului din România, desfăşurată la Iaşi în octombrie 2019.

Cu această ocazie, vrem să îi ascultăm pe tinerii, pe liceeni care de vreo două luni și un pic sunt „privați” de libertate.  Ieșirile cu prietenii s-au mutat acum în online, „merg” la școală prin intermediul unor aplicații, iar petreceri precum majorat sau banchet au devenit doar un vis, care speră să devină cât mai repede realitate.  Am stat de vorbă cu câțiva dintre liceenii sibieni.

„Eu prefer orele fizice, datorită colectivului, a interacțiunii cu colegii și profesorii. Simt că nu am terminat această experiență a liceelui.”, a spus Paul Marcu, elev în clasa a XII-a, Secția de Arte Plastice din cadrul Liceului de Artă din Sibiu.

„Ne-a fost furat un semestru, banchetul, festivitatea de absolvire…totul. ”, consideră Alexandra, elevă în clasa a XII-a, Secția de Arte Plastice din cadrul Liceului de Artă din Sibiu.

Alexandru Bogdan, elev în clasa a XII-a F, profilul Filologie – intensiv enegleză, din cadrul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” a „vizitat” în urmă cu câteva zile clasa în care a învățat, unde are numeroase amintiri, loc care altădată vibra sub „stăpânirea” tinerilor. În 29 aprilie,  Alex i-a trecut pentru ultima dată pragul deoarece avea nevoie de câteva cărți necesare în pregătirea pentru Bacalaureat. Vă redăm interviul realizat cu Alex  Bogdan despre cele două luni de izolare.

De vorbă cu tinerii sibieni de Ziua lor Națională- La mulți ani!

 

Cum ai descrie ultimele două luni din viața ta, școala online și dacă ai putea face o comparație între cursurile online și predarea face to face?

Consider că este o mare diferență între școala online și predarea orelor cu care eram obișnuiți, întrucât diferă transmiterea informației de la profesor la elev. Salut și inițiativa școlii online, deoarece îți oferă libertatea să poți culege informații din mai multe surse, dar în același timp mi-e dor să interacționez cu colegii și profesorii. Profesorii ne anunță, ne prezintă materialele, rezolvăm exercițiile pe care ni le-a dat, lucrăm, analizăm, cam așa decurge o oră.

Până în prezent la câte cursuri online ai participat?

În general la materiile pentru Bacalaureat. Am avut ore de geografie, de științe, de română, de engleză, istorie, logică. Materiile la care voi susține examenul de Bacalaureat sunt română, geografie (unde am fost olimpic, o materie care m-a ajutat să îmi dezvolt cultura generală,

Mai sunt materii unde ai nevoie de note?

Da, aș mai avea nevoie de note la Limba Latină, Engleză și Științe.

Ai fost infomat cum vei primi note la acele discipline?

Da, deja am primit deadline-uri pentru a rezolva anumite materiale. Evident că nu mi se par aceste materiale pe care le avem de realizat că reflectă cu adevărat ceea ce știm cu adevărat. Cred că școala online nu prea evidențiază ceea ce știe elevul.

Este mai ușor de copiat acum?

Categoric! Ai informațiile la îndemână, fiind foarte ușor doar să dai copy paste. Totuși, un elev adevărat și conștiincios, care știe că îl așteaptă un examen pe care nu îl poate frauda, evident că va rezolva exercițiile fără copieze, folosind informațiile din propria memorie.

Ai fi preferat redeschiderea școlii?

Categoric DA! Știu că nu este bine pentru sănătate, dar pe de altă parte fiind în clasa a XII-a vreau să mă întâlnesc cu profesorii, colegii, să am festivitatea de premiere, să am Gaudeamusul. Dar din păcate, toate acestea nu vor avea loc.  După ce lucrurile vor reveni la normal, am discutat cu colegii să ieșim măcar la un grătar la iarbă verde.

Ce mesaj ai pentru ceilalți tineri care se află în aceeași situație?

Vreau să le transmit să fie conștiincioși, să trateze cu respect această perioadă, să învețe chiar dacă nu sunt la școală pentru că îi va aștepta niște examene la care trebuie să aibă performanță. Dacă vor pierde aceste timp, clar totul va fi în dezavantajul lor.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si