fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

De luni, 6 octombrie, se pot depune dosarele pentru ajutorul pentru încălzirea locuinţei

Cei care doresc să obţină acest ajutor pentru toată perioada sezonului rece trebuie să depună dosarele până în data de 30 octombrie 2014.

Cei care îndeplinesc condiţiile pentru primirea acestui ajutor pe parcursul sezonului pot depune o cerere oricând în perioada noiembrie 2014 – martie 2015. Dacă depun cererea până în data de 20 a lunii, vor primi ajutorul chiar din acea lună. Cei care depun cererea după data de 20 a lunii vor putea primi ajutorul începând cu luna următoare. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români, precum şi cetăţeni străini cu domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Sibiu, diferenţiat în funcţie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, precum şi în funcţie de sistemul de încălzire utilizat: cu gaze naturale, cu energie termică, cu energie electrică sau cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. 

Aceste persoane pot beneficia de ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei doar dacă venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor şi 1082 lei în cazul persoanei singure. La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie se vor lua în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii. Cuantumul ajutorului acordat celor care utilizează energia termică se va calcula ca procent din valoarea facturii emise de furnizorul de energie termică. Astfel pentru cei cu un venit net lunar pe membru de familie cuprins între 615,1 – 786 lei compensarea va fi de 5% din valoarea facturii iar pentru cei cu un venit net lunar pe membru de familie de până la 155 lei, compensarea va fi de 90% din valoarea facturii.
Etichete:

Recomandam sa citesti si