fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

De la Muzeul de armătură la Muzeul Virtual al AFT Sibiu– 100 de ani de la înființare

Zilele acestea se împlinesc 100 de ani la înaugurarea Muzeului de armătură al Școlii de Ofițeri de Infanterie nr. 2 Sibiu.

Muzeul a fost organizat ca o structură din cadrul şcolii militare deservit de personal din cadrul instituţiei şi nu a fost o entitate de sine stătătoare. Acest mod de organizare al Muzeului se va păstra de-a lungul timpului până în zilele noastre.

Demersurile pentru înființarea acestei structuri în cadrul școlii de ofițeri au început chiar în anul 1920, prin înaintarea unui raport către Comandamentul Școlilor Militare.

În acest document se solicita sprijinul pentru procurarea obiectelor necesare Muzeului și susținerea financiară pentru asigurarea funcționării acestuia.

Dorința colonelului Cristea Vasilescu, comandantul școlii, era aceea de a realiza „un Muzeu al școlii în care să se depună tablouri, fotografii, efecte, decorații, steaguri, într-un cuvânt trofee și amintiri duioase și cari sunt o mărturie vie de speranțele și sacrificiile făcute de cei plecați dintre noi.” Idealul colonelului Cristea Vasilescu a rămas ca un testament pentru generațiile care au urmat.

Cu toate greutățile întâmpinate de-a lungul anilor, Muzeul și-a continuat existența și se prezintă astăzi într-o formă nouă, modernă, adaptată vremurilor pe care le trăim. Muzeul de astăzi este complet digitalizat, istoria Academiei fiind pusă în valoare prin intermediul unor panouri și infodesck-uri digitale, proiecții interactive peste obiectele originale, vitrine cu hologramă 3D sau hologramă în mărime naturală.

Expoziția poate fi vizualizată și prin intermediul turului virtual, accesând linkul următor:
https://my.matterport.com/show/?m=CkjvAzjppUS

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment