fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Social

Daruri din parohiile oraşului Dumbrăveni, judeţul Sibiu, pentru Casa de tip familial „Sfântul Nicolae” din Criș

Daruri din parohiile oraşului Dumbrăveni, judeţul Sibiu, pentru Casa de tip familial „Sfântul Nicolae” din Criș

Credincioșii parohiilor Dumbrăveni I și II din Protopopiatul Mediaș, au răspuns cu multă bunăvoință proiectului social-filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului intitulat „Cămăruța milosteniei. Împreună dăruim bucurie și speranță”, prin care se dorește realizarea în mod constant a unor colecte de alimente neperisabile și astfel să vină în întâmpinarea multor nevoi ale semenilor care se confruntă cu nenumărate lipsuri. La finalul săptămânii trecute s-a reușit oferirea unui moment de bucurie fetelor aflate în Casa de tip familial „Sfântul Nicolae” din satul Criș, comuna Daneș, județul Mureș, care şi-a început activitatea în anul 2006, venind în sprijinul a şapte copii abandonaţi sau orfani, aflaţi în plasament sau încredinţare din cauza situaţiei critice din familia lor naturală.

În perioada aprilie-iunie 2021 au fost organizate colecte în Parohiile „Sfinții Arhangheli” și „Învierea Domnului‟ din orașul Dumbrăveni, judeţul Sibiu, păstorite de preotul Ioan Morari, respectiv preotul Marius Drăghici. Au fost colectate produse alimentare, iar prin bunăvoinţa bunilor credincioşi  s-au adunat câteva sute de kilograme  de ulei, orez, fasole boabe, zahăr,  făină albă, mălai, conserve  şi alte produse  alimentare ce se vor folosi pentru a asigura o masă caldă beneficiarilor de la centrul amintit.

„Prin aceasta am încercat să dăm o mână de ajutor acolo unde ne stă în putință, să aducem mulțumire lui Dumnezeu, dar și să insuflăm credincioșilor noștri dragostea față de aproapele și sensibilitatea față de cei încercați în viață. Credincioşii parohiilor noastre au înţeles cu toţii că, în această perioadă, doar îmbinând postul cu rugăciunea şi milostenia, putem să ne înălţăm spre Dumnezeu”, a declarat preotul Marius Drăghici.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si