fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Social

Daruri de 8 martie pentru 150 de vârstnici din Sibiu

Departamentul social-filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului a oferit luni, 8 martie, daruri celor 150 de beneficiari ai serviciilor oferite de trei unităţi socio-medicale din Sibiu. Reprezentanţii departamentului eparhial au împărţit pachete cu alimente, mărţişoare şi flori persoanelor internate în Unitatea de Asistenţă Medico-Socială din Sibiu, bunicilor de la Căminul de Vârstnici din Sibiu şi beneficiarilor serviciilor socio-medicale din cadrul Centrului de servicii de recuperare neuromotorie „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Sibiului.

Din delegaţia eparhială au făcut parte preotul Tiberiu Kiss, inspectorul social în cadrul instituţiei, Marius Talmaţchi, inspector social în aceeaşi instituţie, iar activitatea din cadrul Centrului „Sfântul Nectarie” a fost coordonată de asistentul social Gabriela Răduleţ.

Mărţişoarele au fost oferite de doamna profesoară Cornelia Popa de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu.

„Activitatea de astăzi a făcut parte din Campania «Bătrânii, comoara noastră», o campanie pe care o desfăşurăm de aproximativ opt ani. Prin activitatea de astăzi ne-am propus să aducem bucurie în sufletele unui număr de 150 de persoane vârstnice şi le-am oferit flori, mărţişoare, alimente şi sucuri”, ne-a spus inspectorul social, Marius Talmaţchi.

Bucurie în suflete

Beneficiarii campaniei Arhiepiscopiei Sibiului s-au bucurat de darurile primite şi au transmis mulţumiri tuturor celor implicaţi în această activitate.

„Ne bucurăm că am făcut parte din activitatea Arhiepiscopiei Sibiului pentru faptul că am fost vizitaţi de reprezentanţii Departamentului social-filantropic şi am beneficiat de darurile acestora. Este un lucru binevenit pentru beneficiarii noştri, mai ales în această perioadă de pandemie, când interacţiunile sunt mai greu posibile. Am respectat măsurile de siguranţă sanitară, astfel încât florile, mărţişoarele şi celelalte daruri primite au ajuns la beneficiari prin intermediul angajaţilor noştri, marcând ziua de 8 martie. Beneficiarii noştri au văzut şi au simţit că nu au fost uitaţi şi că primăvara îşi face simţită prezenţa în sufletele noastre”, ne-a spus managerul Unităţii de Asistenţă Medico-Socială din Sibiu, Sebastian Stroia.

„Mulţumim Arhiepiscopiei Sibiului pentru că s-a gândit şi în acest an la bunicii de la Căminul de Vârstnici din Sibiu. Această vizită bucură şi luminează această zi pentru vârstnicii noştri, pentru că în această perioadă de restricţii, în care nu avem voie să primim vizite şi o simplă floare şi un cadou ajută foarte mult, mai ales că sunt departe de copii, de nepoţi, de familie. Consider că această activitate este benefică, mai ales că simt că şi alte persoane se gândesc la ei, nu doar cei din interiorul instituţiei noastre”, ne-a spus directorul Căminului de Vârstnici din Sibiu, Adina Orlea.

Întrucât măsurile de siguranţă sanitară nu au permis accesul delegaţiei eparhiale în centrele de vârstnici din Sibiu, darurile au fost împărţite prin intermediul personalului medical şi de îngrijire.

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si