fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Social

Dar de la Sfântul Nicolae pentru 1300 de copii din România, Kenia şi Rwanda

https://sibiulinimagini.ro/magia-revine-pe-scena-de-la-gong-intr-un-spectacol-incendiar-in-care-visele-devin-realitate/

A 14-a ediţie a evenimentului „Colind de Moş Nicolae” din oraşul Cisnădie, judeţul Sibiu, s-a transformat și anul acesta în ediția specială „Dar de la Sfântul Nicolae”. Prin grija preotului Laurențiu Broscățeanu de la Parohia Cisnădie III şi a preotului Nicolae Vintilă de la Parohia Cisnădie, peste 1300 copii din România, Kenya și Ruanda au primit daruri.

Prin jertfa cisnădienilor, dar și a sibienilor, a ajuns vineri, 3 decembrie la Valea Screzii, judeţul Prahova, un camion de 4,5 tone cu alimente, încălțăminte, îmbrăcăminte, produse de igienă, jucării dar și 300 de pungi cu dulciuri pentru copiii Asociației „Pro Vita” din Valea Plopului.

Sâmbătă, 4 decembrie, au fost pregătite 750 pungi de dulciuri pentru copiii din Cisnădie și împrejurimi. În aceeași zi s-au împărțit pungi de dulciuri copiilor de la S.O.S.Satele Copiilor din Cisnădie, prin doamna Mariana Rusu, copiilor de la Fundația Little John’s Cisnădioara prin domnul Călin Blaga, iar mai pe seară s-au dus daruri la Seviş, (pungi de dulciuri, jucării și produse de igienă pentru copii, alimente și îmbrăcăminte pentru adulți).

Duminică, 5 decembrie,  a avut loc un mini-concert de colinde în cadrul Sfintei Liturghii susținut de corul tinerilor la Biserica „Sfântul Nicolae” din Cisnădie, sub coordonarea doamnei Ramona Broscăţeanu și apoi s-au împărțit pungi de dulciuri celor 200 copii care au participat la slujbă, copiilor din familiile care locuiesc pe str.Târgului, str.Florilor și str.Teilor, copiilor de la Asociația „Speranță și Zâmbet”, coordonați de doamna Jeni Czenter.

Luni, 6 decembrie, preotul Cătălin Crişan și preotul Ștefan Scarlat au dus daruri copiilor de la Arca lui Noe din Cisnădie. De asemenea, s-au împărțit pungi de dulciuri unor copii de la Liceul „Gustav Gundisch” și Liceul Tehnologic M.I.U., Grădinița nr.1 și Grădinița nr.6 din Cisnădie. Tot în data de 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae, prin donațiile oamenilor de bine, în Kenya, pr. Habbil Lipesa Omukuba a împărțit daruri pentru 50 de copii ai Orfelinatului Saint Tabitha, iar în Rwanda, maica Rasofora Mihaela Motoc a împărțit 120 pungi de produse și dulciuri copiilor si oamenilor din Rwabutazi.

„Mulțumim din suflet tuturor sponsorilor si donatorilor pe care îi păstrăm vii în sufletele și rugăciunile noastre,de asemenea și tuturor voluntarilor din cor. Pe lângă cele 1300 de pachete pe care le-am împărțit, sperăm că am dăruit și zâmbete şi bucurie. Hristos să dăruiască sănătate, bucurii și sărbători cu pace tuturor”, a spus pr. Laurenţiu Broscăţeanu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si