fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet Medias

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, între copiii ucrainieni din Mediaș

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu s-a aflat săptămâna trecută în mijlocul celor 100 de copii ucraineni care învață la Mediaș.

„Am revenit alături de colegul Thomas Kraus pentru a-i mulțumi. Ceea ce face, încă de la începutul războiului din Ucraina, pentru refugiați este extraordinar˝, a spus Daniela Cîmpean.

Thomas Kraus, atât ca inițiator al  Asociației „Bridges of Faith” cât si al altor organizații de sprijin a reușit să mobilizeze în jurul sau energii locale și internaționale dispuse să sprijine refugiații ucraineni. I-au venit, în timp, alături reprezentanți ai comunităților locale din Mediaș și Prod (Hoghilag), dar și colegi liberali din Echipa Galbenă.

„Am văzut cum, la Prod, apoi la Mediaș, oamenii au sărit in ajutorul celor care aveau nevoie. Astăzi, aici , copiii învață limba română, dar învață  și ceea ce, în Ucraina , este prevăzut în programele școlare. Echipa de la Mediaș are alături 12  profesori din Ucraina și tuturor le oferă condiții exemplare. Au fost aduse manuale din Ucraina, cei mici beneficiază de rechizite, de transport si de o masă calda˝- explică Daniela Cîmpean.

În curând, alături de scoală  va fi amenajat primul Centru de tratare a traumelor de război în care vor fi consiliați și sprijiniți ucrainenii fugiți din calea războiului și în care vor fi pregătiți  psihologi care să ofere servicii de specialitate în comunitățile din țara vecină.

„Ne-am asumat, cu toții, acordarea de sprijin pe termen lung  copiilor orfani din Ucraina, însă ceea ce face echipa lui Thomas Kraus în nordul județului fixează adevăratul nivel la care trebuie să se ridice implicarea noastră. Nimic nu va compensa pierderile pe care acești copii le-au suferit in Ucraina, însă  atenția reală a noastră, a tuturor, îi poate ajuta să-și reclădească viitorul˝- a spus, la Mediaș, Daniela Cîmpean.

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, între copiii ucrainieni din Mediaș Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, între copiii ucrainieni din Mediaș Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, între copiii ucrainieni din Mediaș

(Publicitate electorală)