fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sarbatorile zilei

Daniela Cîmpean: Merită să îi aplaudăm pe toți părinții

  • Azi sărbătorim Ziua Internațională a Familiei. Această zi, aflată la a 25-a aniversare, a fost instituită pentru a promova conştientizarea problemelor de legate de familie, a proceselor sociale, economice şi demografice care afectează familiile.

Aniversarea din 2020 vine într-o perioadă a uneia dintre cele mai provocatoare crize sociale de sănătate şi sociale la nivel mondial.

Cu această ocazie, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu a postat pe Facebook acest  mesaj:

Astăzi de Ziua Internațională a Familiei, merită să-i aplaudăm pe toți părinții care au jonglat în ultima perioadă cu griji și sarcini noi. E important să ne încurajăm unii pe alții să fim mai departe responsabili și să ne protejăm reciproc familiile.

Trebuie întâi de toate să recunoaștem că fără părinți, educația și starea de bine a copiilor noștri, care acum stau mare parte din timp acasă, ar fi o misiune imposibilă.

Cunosc mame singure care zi de zi se dau peste cap pentru ca ambii copii să poată frecventa școala online folosind unicul telefon smart din casă, al mamei, care și ea are nevoie de telefon pentru serviciu ca să-și poată întreține familia.

Cunosc tați conștiincioși care descarcă temele copiilor, le imprimă, apoi după ce copiii și-au făcut temele, le fotografiază și ajută copiii să le trimită la dascăli.

Sigur că e normal ca părinții să se implice, dar tot cred că merită o mare rundă de aplauze pentru doza extra de răbdare care se cere de la familie în aceste zile.

Aplauze pentru bunicii care au stat în casă, deși le-a fost greu, dar și pentru copiii, rudele sau voluntarii care le-au făcut cumpărăturile și poate au suplinit rolul familiei acolo unde nu exista una.

Mai trebuie să recunoaștem că nu în toate familiile este armonie și că violența domestică este în creștere în timpul pandemiei. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să îndrumăm persoanele care au nevoie de suport către cei specializați pentru a ajuta, iar în județul Sibiu avem atât servicii publice, cât și private care fac asta. O linie telefonică de urgență pentru familie funcționează în cadrul DGASPC: 0269983, se oferă și adăpost și locuință protejată, iar consiliere online este disponibilă pe site-ul www.aleg-romania.eu

Nu e ușor să facem în viețile noastre schimbări atât de mari, atât de brusc. Dar fiecare restricție respectată înseamnă mai puține persoane infectate, mai puțină presiune pe sistemul medical, mai puține cazuri grave și mai puține pierderi de vieți în comunitățile noastre.

În final, respectarea restricțiilor e singura care va face posibil să ne revenim mai rapid, ceea ce ne dorim cu toții! Tocmai de aceea, vă încurajez să nu renunțați la reguli: la distanțarea socială, la purtarea măștii, la corecta igienă a mâinilor. O faceți pentru familia voastră, dar și pentru alte familii. Nu renunțați la solidaritate!

De noi depinde ca în efortul de revenire să ne propunem ceva mai bun decât vechea stare de „normal”. Inclusiv în familie!

Foto: Muzeul Astra

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si