fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Daniela Cîmpean: La mulți ani tuturor educatorilor, învățătorilor, profesorilor și celor care lucrează pentru educația generațiilor viitoare!

Daniela Cîmpean: La mulți ani tuturor educatorilor, învățătorilor, profesorilor și celor care lucrează pentru educația generațiilor viitoare!

Anual, la 5 octombrie, în lume este celebrată ziua educaţiei şi a celor care activează în acest domeniu. Profesorii sunt indispensabili unui învăţământ echitabil şi de calitate. Cu aceasta ocazie, personalul din învățământul preuniversitar, elevii și copiii de grădiniţă vor avea liber, astăzi, de Ziua Mondială a Educaţiei. Ordinul de ministru care aprobă structura acestui an şcolar, prevede că unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare marchează această zi prin manifestări specifice. Cu această ocazie, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a dorit să le transmită un gând celor care au cel mai important rol în formarea și educarea noastră- profesorii.

Vă redăm integral mesajul Danielei Cîmpean:

De Ziua Mondială a Educației, gândul meu se îndreaptă cu recunoștință către educatorii, învățătorii și profesorii care îndrumă cu răbdare și pricepere copiii, elevii și studenții să-și lărgească orizonturile, să-și creioneze viitorul. O educație performantă oferă șansa unei societăți sănătoase, un om educat este un om puternic, capabil să ia decizii pentru el însuși.

Comunitățile educate știu să-și aleagă liderii, să-și creeze o direcție pentru dezvoltare. În același timp, educația este cel mai bun instrument pentru combaterea sărăciei, a extremismului și a altor fenomene și curente care pot destabiliza lumea de azi.

Pentru performanță în educație trebuie să punem în joc toate resursele de care dispunem ca societate, întrucât atât dascălii, cât și copiii merită o educație de secol XXI, fără lipsuri, fără blocaje, o educație care să le ofere tuturor șansa de a face cele mai bune alegeri pentru viitor.

Daniela Cîmpean: La mulți ani tuturor educatorilor, învățătorilor, profesorilor și celor care lucrează pentru educația generațiilor viitoare!Se cuvine azi să menționez, cu deosebită apreciere, eforturile depuse de colegii educatori, profesori și învățători ai Centrelor pentru Educație Incluzivă din județul Sibiu, niște super-eroi care își dau toată sârguința pentru educația copiilor cu nevoi speciale din județ, copii care dau dovadă de abilități uimitoare.

De asemenea, vreau să mulțumesc echipei de la Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sibiu pentru toată munca depusă în oferirea de servicii educaționale copiilor, elevilor, cadrelor didactice, părinților și întregii comunități în scopul asigurării accesului la o educație de calitate pentru toți.

La mulți ani tuturor educatorilor, învățătorilor, profesorilor și celor care lucrează pentru educația generațiilor viitoare!

 

Etichete: