fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Daniela Cîmpean a ajuns în Polonia pentru o dezbatere la masa rotundă

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean a fost prezentă recent în Polonia unde a participat la masa rotundă „Europa de mâine – cum să reacționăm în mod eficient la provocările cu care se confruntă Europa contemporană după 2020”. Participarea a avut loc în urma invitației adresate de Marek Woźniak, mareșal al regiunii Wielkopolska din Polonia, coleg totodată cu președinta Daniela Cîmpean în Comitetul European al Regiunilor (CoR).

La această dezbatere au mai luat parte reprezentanții regiunilor Bretania din Franța și Emilia-Romagna din Italia, ai landurilor germane Hessen, Saxonia Inferioară și Brandenburg, cantonului Vukovar-Srijem din Croația și provinciei Brabantul de Nord din Olanda dar și prof. Danuta Hübner, membru al parlamentului european, primul comisar polonez al UE pentru politica regională.

„Fiecare am vorbit despre ce a însemnat apartenența la UE pentru regiunile pe care le reprezentăm și despre provocările pe care le avem. La final concluzia a fost una singură, valabilă pentru toate regiunile prezente: calitatea vieții oamenilor și nivelul de bunăstare au crescut la cote care nu au mai fost atinse înainte de aderarea la UE. Acestea s-au datorat nu doar fondurilor europene care au alimentat proiecte importante de dezvoltare durabilă, ci și celorlalte beneficii aduse cetățenilor UE, cum ar fi cea mai lungă perioadă de pace din istoria continentului, șansa de a călători liber, de a studia și a munci, sub protecția legii, în oricare dintre țările membre ale Uniunii. Este nevoie să vorbim mai mult despre tot ce a adus și aduce în folosul oamenilor această construcție care are în centrul său cetățeanul și bunăstarea lui, contrar celor susținute de cei care promovează un discurs populist, construit doar pe dezinformare”, a declarat Daniela Cîmpean.

Costurile deplasării cu avionul la Poznan în valoare de 5.400 de lei au fost suportate de Consiliul Judeţean Sibiu, conform SEAP. “Precizam ca suma mentionata reprezinta cheltuielile de deplasare atat pentru doamna presedinta Daniela Cimpean cat și pentru doamna Oana Popa, director executiv Directia Strategii, Proiecte din cadrul CJ Sibiu”, a precizat Ioana Căpăţână, purtător de cuvânt la Consiliul Judeţean Sibiu.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si