fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Dan Barna: PSD și PNL ne-au adus cel mai scump curent electric în casă din toată Uniunea Europeană

”Cu 112% a crescut prețul la energie în România, în 2022. Cea mai mare scumpire din UE. Date Eurostat. În Polonia și Bulgaria, de exemplu, a crescut cu doar 5%.

Nu degeaba l-am numit pe Virgil Popescu „groparul energiei din România”. Românii au plătit și continuă să plătească factura pentru incompetența lui. I-am cerut în repetate rânduri demisia și am depus trei moțiuni împotriva incompetentului de la Energie. PSD și PNL au făcut de fiecare dată scut în jurul lui.

În octombrie 2021, USR punea soluția corectă pe masa Parlamentului: un proiect de lege pentru reducerea TVA la energie și la gaze naturale la 5%. În timp ce 11 state europene aplicau măsura, ca să-i ajute pe oameni să treacă mai ușor peste iarnă, PSD și PNL au respins-o.

Am depus în Parlament, acum câteva luni, un proiect de lege care propune ca nicio capacitate de producție a energiei să nu poată fi închisă fără ca una nouă să-i ia locul. PSD și PNL l-au blocat.

Poate că acum, când văd negru pe alb cum România a avut cea mai mare creștere a prețurilor la energie din UE, PSD și PNL vor vota acest proiect. Altfel, românii vor continua să plătească facturi-record și ne vom afla în fruntea acestui clasament trist și anul viitor”, a declarat deputatul USR, Dan Barna, printr-o postare pe pagina sa de facebook.

Dan Barna: PSD și PNL ne-au adus cel mai scump curent electric în casă din toată Uniunea Europeană