fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Dan Barna: PSD anunță creșterea taxelor (C.P.)

Dan Barna i-a întrebat astăzi pe parlamentarii AUR: „Dormiți bine noaptea după ce le-ați zis medicilor că sunt criminali?” (C.P.)

Atunci când România a decis să treacă la cota unică a făcut-o pe baza unui raționament simplu – multe venituri nu erau declarate și o bună parte din economie era sub radarul fiscului.

A fost un calcul corect. După adoptarea cotei unice, statul a înregistrat o creștere a veniturilor la buget și mulți au decis să își declare veniturile reale.

Calculul ăsta e valabil și azi când, străfulgerat de vedenii fiscale, dl Ciolacu încearcă să pună pe agendă introducerea impozitării progresive.

Știm bine care e capacitatea de colectare a statului român. Dacă acum nu colectează cât ar trebui, cum o să reușească atunci când va avea de-a face cu un sistem complicat, care stimulează evaziunea și întoarcerea la economia gri? Asta nu ne mai spune dl Ciolacu când ne anunță creșterea taxelor.

Schimbarea regimului de impozitare nu ar face decât să ne întoarcă cu 20 de ani în urmă. Ar avea de suferit atât cetățenii, suprataxați pentru un moft al PSD, cât și statul care se va trezi cu vistieria goală.

Trecem printr-o criză gravă pe care actuala coaliție face eforturi majore să o facă și mai gravă. De ce? Asta numai președintele Iohannis știe.

Etichete:

Recomandam sa citesti si