fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Dan Barna: Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali

Dan Barna: Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali
Copreședintele Alianței USR PLUS și vicepremierul Dan Barna îl consideră pe Florin Cîțu responsabil despre generarea unei crize politice majore, care ar fi putut fi evitată dacă nu era vorba de orgoliu.
„Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că suntem corecți, știa că eu personal, dar și colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil.
Știa Florin Cîțu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliției, pentru a rămâne concentrați pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună.
În loc de asta, Florin Cîțu a decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției.
Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu.
Prima condiție a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat.”, a scris Dan Barna pe o rețea de socializare.
Etichete:

Recomandam sa citesti si