fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Dan Barna: Fără USR ziua de azi nu ar fi existat (C.P.)

Sunt cinci ani de când, împreună cu colegii mei, am bătut străzile tuturor orașelor României pentru a strânge semnături pentru inițiativa de modificare a Constituției „Fără Penali în Funcții Publice”. Un milion de oameni au semnat, dar tot a fost nevoie de cinci ani în care am repetat într-una că e nevoie de #FaraPenali. Cinci ani în care am văzut multe exemple negative ce ar fi putut lesne evitate, dacă s-ar fi organizat referendumul de modificare.
Azi, în sfârșit, Camera Deputaților a făcut un pas mare în această direcție și a votat două proiecte care introduc acest principiu în legislație și la nivel local și la nivel parlamentar. Nu ar fi făcut-o fără insistența noastră.
Chiar dacă am văzut azi festivalul ipocriziei cu reprezentanții PSDPNL rupându-și cămașa la microfon despre cum au luptat pe brânci pentru Fără penali în funcții publice, e foarte limpede pentru fiecare român: fără USR în Parlament, fără USR în stradă, această inițiativă nu ar fi ajuns niciodată lege.
Poate părem uneori prea îndârjiți, dar doar așa am reușit.
P.S.: Legislația s-a modificat, Constituția încă nu. Asta înseamnă că un viitor Dragnea cu o viitoare majoritate toxică pot întoarce lucrurile în trecut.
Nu renunțăm la modificarea Constituției pentru că România trebuie să privească doar în viitor.
Am cerut și azi președintelui PSD Ciolacu și celuilalt partid, pe care-l ține captiv în garaj, să organizăm referendumul pentru completarea Constituției cu această minimă morală socială.
Etichete:

Recomandam sa citesti si