fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR

Dacian Cioloș a anunțat luni demisia de la șefia USR în ședința Biroului Național al partidului, a declarat pentru G4Media Ionuț Moșteanu. Cioloș a luat decizia după ce Biroul Permanent i-a respins prin vot proiectul de președinte. Cătălin Drulă, vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi, va deveni președintele interimar al USR , scrie g4media.ro

Biroul Național al USR, dominat de echipa Dan Barna, s-a întâlnit, luni dimineața, la ora 10:00 și a discutat și despre programul prezentat de Dacian Cioloș pentru reformarea partidului. Președintele USR a condiționat rămânerea la șefia partidului de adoptarea programului propus, joi seară, care a generat tensiuni în interiorul partidului. Proiectul lui Dacian Cioloș a fost respins în cadrul ședinței Biroului Național. Pentru proiectul lui Cioloș au votat 11 din cei 25 de membri ai conducerii partidului. scrie alephnews.ro

Potrivit sursei citate, Dacian Cioloș a anunțat că acceptă câteva dintre amendamentele făcute de către membrii Biroului Național la proiectul său, dar principalele amendamente de substanță le refuză.

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR, a catalogat propunerea președintelui USR drept „lipsă de încredere în democrație”. Acesta a anunțat public și că este pregătit să preia conducerea partidului în cazul în care Cioloș își anunță demisia. „Îmi voi face datoria”, a declarat Drulă, vineri seară

Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR după ce programul său de reformare a partidului a fost respins. Programul politic propus de preşedintele USR, Dacian Cioloş, membrilor conducerii partidului, a fost respins la vot, cu 14 voturi ”împotrivă” şi 11 ”pentru”. Cioloş le-a transmis colegilor că îşi va anunţa decizia, în urma acestui vot, în scurt timp. Dacian Cioloş le-a transmis colegilor că va anunţa ce decizie ia, după votul din conducerea partidului.

Preşedintele USR nu a vrut să renunţe la punctele din programul propus săptămâna trecută şi care au generat tensiuni majore în partid, printre care înfiinţarea unei comisii de experţi şi demiterea secretrarului general al formaţiunii, au declarat pentru News.ro surse participante la şedinţa Biroului Naţional (BN). Este vorba de comisia de experţi care să propună miniştrii, demiterea secretarului general al USR, Geroge Marussi şi impunerea unei alte persoane, interzicerea excluderilor din partid pe motiv de delict de opinie.

O şedinţă a Biroului Naţional (BN) al USR a fost convocată pentru luni dimineaţă, după ce Dacian Cioloş a cerut săptămâna trecută un vot pentru un nou program politic, ameninţând că, în caz contrar, va demisiona de la şefia partidului.

Potrivit unei înregistrări obţinute de News.ro, Cioloş a afirmat de mai multe ori, în şedinţa de joi, în care şi-a prezentat programul politic, că, în cazul în care programul nu e aprobat, îşi depune mandatul, invocând inclusiv cuvântul ”demisie”. Cioloş a declarat vineri că nu pleacă din partid, calificând drept ”complet false” informaţiile pe această temă, precum şi pe cele potrivit cărora ar fi făcut referire la posibilitatea unei separări a grupurilor parlamentare USR, invocând revenirea la PLUS.

Etichete:

Recomandam sa citesti si