fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie

Curs online gratuit pentru profesorii de matematică

Profesorii de matematică au șansa de a participa la un curs online gratuit la care vor învăța cum să stimuleze gândirea profundă a elevilor și cum să transpună situații din viața cotidiană în limbaj matematic.

Prin prezentări, ilustrații, activități, interviuri și practică individuală, cursul oferă profesorilor de matematică instrumente validate care îi sprijină să dezvolte competențe de știința datelor, rezolvarea și modelarea problemelor din viața de zi cu zi în matematică, urmărind programa școlară românească.

Cursul se desfășoară în perioada 22 februarie – 2 mai 2023, 100% online, asincron și se parcurge în ritm propriu, cu oportunitatea de a participa la activitățile comunității de practică (grupul intern de Facebook dedicat). Înscrierile sunt posibile până în 14 martie.

Intitulat ”Mate, date și viața noastră”, cursul-pilot este oferit de organizația non-profit Aspire Teachers și face parte din proiectul DataSciLab, care aduce în prim-plan matematica în viața de zi cu zi, prin știința datelor și probleme în contexte autentice. Este creat de Aspire Teachers și susținut de Fundația Româno-Americană.

Înscrierile se pot face la adresa: https://cursuri.predauviitor.ro/courses/course-v1:aspire_teachers+DS_01+2023-1/about

Se pot înscrie profesorii de matematică din învățământul preuniversitar (gimnaziu și liceu). Cursul include activități gata de preluat la clasă și un proiect de absolvire care implică lucrul direct cu elevii. În urma aplicării principiilor din spatele acestui curs și a resurselor create în cadrul programului DataSciLab, profesorii vor putea să creeze și să dezvolte lecții interactive, conectate la viitor și la universul elevilor de azi. La rândul lor, elevii vor vedea relevanța și aplicabilitatea matematicii, vor fi mai implicați și mai interesați de matematică.

Etichete: