fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Curs caritabil de acordare a primului ajutor la bebeluși și copii

Sibienii sunt invitați la cursul caritabil de acordare a primului ajutor la bebeluși și copii “Fii salvatorul copilului tău!”Fondurile colectate vor sprijini educația sanitară a copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu.

Inițiativa aparține programului Ajungem Mari, cu sprijinul Centrului Aria. Cursul estesusținut de medici SMURD cu vechime în domeniu și cu experiență în susținerea de cursuri de prim ajutor la nivel național. Adaptat limbajului publicului larg și cuprinzând atât o parte teoretică, cât și una practică, cursul este structurat în trei module, astfel: modulul I (11 iulie) se axează pe resuscitare, primul ajutor în obstrucția de căi aeriene și moartea subită la bebeluși, modulul II (18 iulie) prezintă urgenţe particulare la bebeluși și copii, inclusiv arsuri, crize epileptice, intoxicații, mușcătură de insecte, etc. iar modulul III (25 iulie) se concentrează asupra diferitelor traumatisme. „Acordarea primului ajutor poate salva o viață. Este esențial pentru noi toți să putem acorda primul ajutor în orice situație, cu atât mai mult când vorbim de copii, când, de exemplu, părintele se poate trezi într-o situație limită, acasă, fără să aibă pe nimeni în preajma să-l ajute. O manevra simplă, dobândită la seminar, poate schimba radical traiectoria unui incident. În plus, prin participarea la acest curs, schimbăm împreună si viața copiilor din centrele de plasament din Sibiu”, a spus Carmen Bucșa, coordonator Ajungem Mari Sibiu. Medicii care susțin cursul, Dr. Marius Smărăndoiu și dr. Alin Canciu, sunt activi  în cadrul serviciului SMURD Sibiu de mulți ani. Cu pasiune și convingere, cei doi au acumulat de-a lungul anilor experiență în livrarea de cursuri de prim-ajutor dedicate părinților și nu numai.  Echipa a participat la numeroase conferințe internaționale: Antalya, Marsilia, Tokyo, Dubai, Amsterdam.  În 2013 și 2014, la conferința internațională din Dubai, echipa a câștigat premiul întâi pentru rezultatele științifice.Doctorand în Urgențe medicale, Dr. Marius Smărăndoiu susține stagii de Prim-ajutor la Facultatea de Medicină din Sibiu. Cursurile vor avea loc la Centrul Aria, în zilele de luni – 11, 18 și 25 iulie, între orele 18.00 și 20.00 Donația recomandată este de 20 lei/modul/persoană.

Pentru înscrieri, doritorii sunt rugați să trimită e-mail la adresa: carmen@ajungemmari.ro, specificând numele și modulul la care se înscriu. În județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, proiectul Ajungem Mari se derulează în prezent în patru centre de plasament  (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 220 de copii și implicând 100 de  voluntari. În plus față de timpul petrecut zilnic de voluntarii Ajungem Mari în centrele de plasament, în șapte luni de la lansarea proiectului în Sibiu, au fost organizate excursii la Păltiniș, ateliere de ciocolată și dulciuri raw vegane, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de bijuterii handmade, ieșiri la cinema, vizite la expoziții și librării.Astfel, copiii au fost expuși mai multor alternative, atât de petrecere a timpului liber, cât și de orientare profesională.

Mai mult, în urma spectacolului caritabil de magie organizat prin programul Ajungem Mari, 30 de copii beneficiază de un total de 15 sesiuni de dezvoltare personală. Iepurașul Secret le-a îndeplinit dorințelor unui număr de peste 250 de copii, iar campania „Carte dăruită, viață îmbogățită” a adus în centrele de plasament peste 1.000 de cărți pentru copii. În plus, „Ziua Carierei” le-a oferit copiilor orientare profesională și oportunitatea de a cunoaște meserii variate.

 

Centrul Aria oferă o gamă largă de servicii pentru un stil de viață sănătos pentru întreaga familie. Este un concept unic în România, zona de sport fiind asociată serviciilor de asistență medicală, drept diferențiator și principal atu în promovarea unui stil de viață sănătos. Centrul definește îmbinarea performanței din cadrul multiplelor arii dezvoltate, oferind servicii de cea mai înaltă calitate: Aria Clinic, Aria Reabilitare, Aria Sport, Aria Aqua, Aria Wellness, Aria Conference Rooms, Aria Fun, Aria Păltiniș.

 

Activităţile și proiectele centrului nu sunt dedicate doar adulţilor, ci și copiilor de toate vârstele, organizând diverse evenimente special pentru aceștia, precum: cursuri de înot, cursuri de dezvoltare personală, cursuri de teatru, indoor cycling, cursuri de tenis de masă, iar pe timp de vară, se organizează și tabere la vila Aria Păltiniș. De asemenea, Aria vine și în sprijinul copiilor cu nevoi speciale, în colaborare cu psihoterapeuți specializați, înregistrând constant mari progrese educaționale și sociale cu aceștia.

Etichete:

Recomandam sa citesti si