fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

ANUNŢ

CUM SĂ SCAPI DE HERNIE ÎN CÂTEVA ORE?

Hernia apare datorită unui dezechilibru între presiunea intraabdominală și rezistența peretelui abdominal. Cel mai frecvent este cosecința unui efort fizic intens sau poate să apară la persoane care solicită excesiv musculatura abdominală: tușitori cronici, bărbați cu afecțiuni ale prostatei, constipație etc.

În funcție de localizarea acestor puncte de slabă rezistență herniile se împart în:

CUM SĂ SCAPI DE HERNIE ÎN CÂTEVA ORE?

– hernii inghinale – apar sub forma unei umflături localizate la nivelul regiunii inghinale sau chiar la nivelul scrotului și sunt mult mai frecvente la bărbați decât la femei.

– hernii ombilicale – sunt vizibile sub forma unei proeminențe localizate la nivelul ombilicului și sunt mai frevente la copii și femei.

– hernii femurale – apar la rădăcina coapsei sub forma unei umflături care adesea poate fi confundată cu o adenopatie (ganglion) și sunt majoritare la femei.

Hernia necomplicată este aproape asimptomatică, în sensul ca apariția proeminenței (umflăturii) în una din zonele precizate mai sus nu este însoțită de durere, ci doar de o simplă jenă care poate fi ușor ignorată. Din păcate datorită lipsei unei informări adecvate, mulți pacienți pierd acest moment, care poate dura ani de zile  și ajung la medic în faza instalării complicațiilor.

Tratamentul herniilor este exclusiv chirurgical. De-a lungul timpului a trecut prin diferite faze, de la procedeele vechi cu ancorarea sub tensiune a țesuturilor de rezistență din zonă, cu spitalizare de până la 7 zile, la folosirea de materiale protetice și spitalizare de zi, la momentul actual.
În cadrul Centrului Medical Proctoven se practică tratamentul ultramodern al herniei, folosindu-se o combinație particulară de anestezie ceea ce asigură posibilitatea externării în aceeași zi.
Etichete:

Recomandam sa citesti si