fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Cum asigurăm viitorul educațional al tinerilor în această perioadă?

Incertitudinea cu privire la situația examenelor sau a anului școlar nu poate fi eliminată. Instituțiile educaționale din țară și din afară aleg să acționeze în aceste momente și aduc soluții construite ca răspuns la provocările actuale, precum: noi criterii de admitere, adaptări ale modelului educațional sau consiliere gratuită de studiu și carieră. Pe 8-9 aprilie, participanții care vor să primească suport și informații de actualitate vor putea beneficia de acestea și multe alte avantaje de studiu la Virtual RIUF, primul eveniment educațional virtual din țară. În premieră, tinerii își pot scrie viitorul din propria casă, unde explorează beneficiile evenimentul educațional ca în realitate. Peste 10.000 de persoane s-au înregistrat deja, iar înscrierile sunt deschise inclusiv în zilele de eveniment.

RIUF – The Romanian International University Fair este cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud și de Est. Pentru a oferi în continuare informații complete despre cele mai bune opțiuni de studiu și dezvoltare personală din țară și din afară, RIUF inovează și vine în sprijinul celor care vor să găsească exact programul potrivit de licență, master sau doctorat. Pe 8 și 9 aprilie Virtual RIUF le aduce răspunsuri și suportul de care au nevoie pe cale digitală, pentru a-i susține să își continue studiile în detrimentul tuturor obstacolelor.

Cei prezenți în online la eveniment vor putea accesa și compara ușor resurse de studiu din peste 20 de domenii. Arhitectură, inginerie, comunicare, IT sau medicină sunt câteva dintre industriile în topul cerințelor pe piața muncii, domenii reprezentate într-un singur loc de peste 7.000 de programe de studiu – cea mai mare varietate pentru un eveniment de acest tip din țara noastră.

Virtual RIUF pune la dispoziția participanților și consiliere gratuită în studii și carieră. Astfel, aceștia pot profita de ocazie pentru a primi sprijin în a-și consolida visul pe mai departe. Discutând cu echipele de consilieri și descoperind mai multe despre opțiunile pe care le au, pot plănui mai bine pe viitor obiectivele pe care vor să le îndeplinească.

Informațiile de studiu direct de la sursă, care anticipează consecințele acestei perioade

La Virtual RIUF, vizitatorii au ocazia să discute live cu reprezentanții a peste 100 de instituții educaționale din țară și din afară. Astfel, cei care au întrebări și temeri cu privire la viitorul lor de studiu vor primi direct de la sursă informații actuale și care vin în suportul lor.

Peste 12 instituții de top din România așteaptă să discute la standul lor virtual cu cei interesați. Participanții pot descărca direct pe propriul calculator resursele pe care le pun la dispoziție expozanții, pot discuta live pe chat sau video call și pot primi răspunsuri rapide la întrebările legate de admitere, burse, surse de finanțare, viața în campus sau programe de licență și masterat.

Pentru cei care își doresc să studieze în afară însă nu știu sigur dacă vor să facă acest pas, evenimentul vine cu soluții de studiu din țară cu avantaje internaționale.

EA – The Entrepreneurship Academy este singura facultate de antreprenoriat din Europa de Sud Est iar programa sa este realizată în parteneriat cu Team Academy Olanda. Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este facultatea care are la bază modelul educațional britanic, construit alături Coventry University – facultate cu distincții la capitolul predare sau satisfacția studenților. Vizitatorii pot afla la eveniment cum pot beneficia de moduri alternative de finanțare, pentru a acoperi până la jumătate din taxa de școlarizare la aceste două instituții.

Cum asigurăm viitorul educațional al tinerilor în această perioadă?

 

Cum asigurăm viitorul educațional al tinerilor în această perioadă?

UK este destinația preferată de tinerii români care aleg să studieze în afară. Pentru cei care vor să știe cum pot aplica în Marea Britanie chiar și după BREXIT sau cum situația pandemiei COVID-19 va afecta anul școlar, ei vor putea afla toate informațiile de la cele peste 33 de instituții din Marea Britanie. O mare parte dintre aceste instituții au pus în aplicare soluții pentru a sprijini aplicanții să își atingă visul de a studia în campusul lor și vin la Virtual RIUF să discute cu cei interesați despre cum pot aplica ușor și online, cum pot fi admiși pe baza notelor din clasa a 11-a sau cum pot accesa burse și alte surse de finanțare.

Olanda, Germania, Danemarca sau SUA sunt și ele destinații de top pentru tinerii români care aleg studiile în afară și parte din cele 10 țări reprezentate în online la Virtual RIUF.

Toate aceste soluții vin în sprijinul tinerilor români, pentru a-i susține ca în această perioadă marcată de nesiguranță să poată lua cele mai bune decizii educaționale pentru viitorul lor.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Stiri din aceeasi categorie