fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Cum arată Sibiul la finalul SISAF 2019

Festivalul Internațional de Street Art de la Sibiu trage linie după o săptămână plină – 1-7 iulie. În urma demersului din acest an, 4 unități de învățământ din oraș, un bloc ANL, instituții culturale precum Centrul Cultural „Ion Besoiu” sau Palatul Copiilor, Stadionul Municipal, Aeroportul Internațional, Sala Transilvania și Hotel Parc sunt printre locațiile care însumează peste 2.400 metri pătrați de culoare.

În cadrul ediției a V-a au fost realizate 17 picturi murale, care completează galeria de artă stradală a Sibiului, ajunsă acum la 84 de lucrări și peste 8.100 metri pătrați. Majoritatea lucrărilor sunt finalizate deja, iar la 5 dintre ele artiștii lucrează în continuare pentru definitivare.

O parte dintre murale sunt găzduite de instituții de învățământ din Sibiu: Grădinița nr. 15 din cartierul Terezian este acoperită de o lucrare semnată de W3SR, un artist din Peru stabilit în Germania, Școlile Gimnaziale nr. 13 și 18 beneficiază de câte un mural realizat de artistul belgian Mehsos și românca Andreea Toma, iar un zid al Colegiului Economic „George Barițiu” este realizat de grupul Kaps Crew.

Anul acesta, circuitul de street art este completat, în premieră, cu lucrări de mari dimensiuni pe unele dintre cele mai importante instituții culturale și sportive din oraș.

Festival de cultură urbană

În afara lucrărilor incluse în cadrul turului, SISAF a activat și alte locații din Sibiu, în care au fost organizate o serie de evenimente conexe, având în centru arta și cultura urbană.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si