fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Cum a devenit demolarea aerogării un moment ”istoric”

Conducerea Aeroportului Internațional Sibiu și cea a Consiliului Județean au făcut, astăzi, un eveniment din faptul că vor demola vechea aerogară, construită în 1959, și vor ridica una modernă. ”Oamenii momentului”, cei care scriu ”o nouă filă de istorie a Aeroportului” – Marius Gîrdea și Daniela Cîmpean – au rostit discursuri memorabile, adecvate ”evenimentului”.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă transmis de Aeroportul Internațional Sibiu (greșelile din text aparțin autorului):

Comunicat de presă

Scriem o nouă filă de istorie a Aeroportului Internațional Sibiu

Astăzi, 7 aprilie 2023, înainte ca amplasamentul actual pe care se situează aerogara veche a aeroportului din Sibiu să prindă un nou contur în cadrul viitoarei dezvoltări a aeroportului, ne-am dorit să-i readucem împreună pe cei care au contribuit de-a lungul timpului la istoria și evoluția aeroportului din Sibiu.

Fiecare dintre cei prezenți, și-au pus amprenta personală asupra ce înseamnă Aeroportul Internațional Sibiu, astfel în semn de respect şi consideraţie ne-am dorit să le arătăm recunoștință publică, în acest moment în care scriem o nouă filă de istorie.

Lucrările în vederea construirii aerogării au fost demarate în anul 1957, fiind dată în folosință începând cu anul 1959. Clădirea aerogării se compune din parter, etaj, turn de control, sală de așteptare cu o capacitate de deservire de 50 pasageri pe flux de îmbarcare – debarcare și o magazie de mărfuri.

Până în anul 2007, când în urma procesului de modernizare procesarea pasagerilor s-a relocat în noul terminal al Aeroportului Internațional Sibiu, clădirea a acomodat atât fluxul de pasageri, cât și spațiile necesare pentru serviciile administrative și suport ale aeroportului. Până în anul 1992, aerogara a fost folosită pentru deservirea pasagerilor de pe zborurile interne care asigurau conexiune cu București, precum și cu alte aeroporturi de pe granița de NV a României. După 1992, aeroportul a fost deschis traficului internațional de pasageri, primele destinații fiind Stuttgart și München, ocazie cu care au fost acomodate formalitățile pentru trecerea frontierei.

Suntem într-un moment ce marchează, în egală măsură, trecutul și viitorul. Clădirea și turnul vechii aerogări își trăiesc ultimele clipe înainte de a face loc noului, progresului izvorât din necesitățile și exigențele actuale ale călătorilor. Alături de Aeroportul Internațional Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și-a asumat cea mai mare investiție derulată de o administrație locală în județul Sibiu, a cărei valoare depășește 55 de milioane de Euro. În mod cert, vom fi în măsură să oferim tuturor celor ce aleg aeroportul nostru un terminal modern, cu personal, echipamente și servicii ce vor corespunde atât așteptărilor pe care le au pasagerii, cât și standardelor internaționale de securitate aeroportuară.”, a declarat Daniela CÎMPEAN, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Aerogara aeroportului Sibiu este parte din istoria noastră, însă mă voi asigura că această istorie va fi integrată în noua infrastructură. Așa cum se cunoaște, în procesul de modernizare al Aeroportului Internațional Sibiu, aerogara veche urmează a fi desființată, aceasta fiind o condiție pentru buna deservire a pasagerilor în noua facilitate. Astăzi, împreună cu o parte dintre veteranii aviației sibiene am „călătorit” înapoi în timp. Cu multă emoție și nostalgie am rememorat împreună momente importante din istoria aeroportului orașului nostru.”, a declarat Marius Ioan GÎRDEA, Director General Aeroportul Internațional Sibiu.

AEROPORTUL INTERNAŢIONAL SIBIU R.A.

Șos. Alba-Iulia Nr. 73, 550052 Sibiu, ROMÂNIA

Telefon: 0269 253 135, 0269 253 984

Fax: 0269 253 131

Cum a devenit demolarea aerogării un moment ”istoric”  Cum a devenit demolarea aerogării un moment ”istoric”  Cum a devenit demolarea aerogării un moment ”istoric”

Etichete: