fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

Culturistul Robert Frățilă este Vicecampion Mondial

Sibianul Robert Mihai Frățilă a cucerit patru medalii de argint la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness din Iran, desfășurat în perioada 7-10 decembrie, la Teheran.

Sportivul legitimat la CSȘ Șoimii Sibiu a obținut titlul de Vicecampion Mondial la trei discipline de concurs – Classic Physiyue, Games Classic Bodybuilding și Junior Men’s Bodybuilding 16-20 Years, Up To 75 kg – și cu echipa, la Fitness Challenge.

Toate cheltuielile legate de participarea la Campionatul Mondial din Iran au fost suportate de familia lui Robert Frățilă. Federația Română de Culturism și Fitness nu a susținut financiar prezența sportivului nostru la această competiție, deși Robert Frățilă face parte din lotul național. Explicația oficială este faptul că Federația s-a confruntat cu probleme financiare din cauza participării la Campionatul Mondial pentru seniori, senioare și juniori, în trei țări.

„Este un loc 2 ce vorbește despre multă muncă, perseverență, disciplină, voință de fier, dar și despre unitate, echipă, încurajare și promovare a valorilor sportului de performanță”, scrie Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF), pe pagina de facebook. „Felicitări antrenorilor, cluburilor, dar în special minunaților noștri campioni. Vă mulțumim că puneți România pe podium!”, continuă, triumfalist, mesajul președintelui FRCF.

Robert Frățilă este antrenat, la CSȘ Șoimii Sibiu, de profesorul de culturism și în același timp, multiplă campioană a României, Felicia Popa. „Vreau să mulțumesc patronilor de la Fitness WELT, Simona Cretariu și Adela Roman Adela, domnului judecător Marius Mazilu și directorului CSȘ Șoimii Sibiu, Florin Ioan Troancă, pentru sprijinul acordat”, a declarat Felicia Popa, antrenoarea proaspătului vicecampion mondial.

Culturistul Robert Frățilă este Vicecampion Mondial