fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

“Cultura civică, ALTFEL” la Consiliul Județean Sibiu

În săptămâna 15 – 18 aprilie, conducerea Consiliului Județean Sibiu a avut mai multe întâlniri cu elevi de gimnaziu și de liceu de la Școala nr.18, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” (inclusiv Structura Liceul Betania), Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară ”Terezianum”, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” și Liceul de Artă.
Consiliul Județean Sibiu a venit în întâmpinarea acestui program și a organizat o activitate practică de cultură civică, alături de președinta Daniela Cîmpean și cei doi vicepreședinți: Christine Manta Klemens și Marcel Constantin Luca.
“Cultura civică, ALTFEL” la Consiliul Județean Sibiu”Ideea întâlnirii cu voi a venit din constatarea că sunt foarte mulți adulți instruiți care nu cunosc ce înseamnă Consiliul Județean sau Consiliul Local și cu ce se ocupă acestea. Cred că cei mai buni mesageri pentru adulți puteți fi voi, tinerii. E important să fiți niște oameni informați. Vrem să ținem aproape de voi, să avem o comunicare constructivă și mă bazez pe voi că o să fiți cetățeni activi”, le-a spus președinta Daniela Cîmpean elevilor.
După ce și-au însușit cunoștințele teoretice, elevii au regizat o ședință de consiliu județean. Au ascultat intonarea imnului național, au ales un președinte și doi vicepreședinți și au venit cu propuneri pertinente pe care apoi le-au votat. Printre proiectele de hotărâre propuse s-au numărat: extinderea (lărgirea) drumului județean Sibiu-Cisnădie, suplimentarea curselor care fac legătura între Sibiu și Cisnădie, asigurarea transportului gratuit pentru elevii navetiști, modernizarea Spitalului Județean și dotarea cu aparatură nouă, renovarea SAlii Transilvania, amenajarea Dealului Gușteriței și transformarea lui într-un spațiu de agrement, construirea unui spotal nou.
Etichete:

Recomandam sa citesti si