fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

CSU rămâne lider în România

CSU Atlassib Sibiu a câștigat partida cu BC Timişoara cu 85-71 (23 – 22 19 – 20 24 – 17 19 – 12) și rămâne pe primul loc în clasament. Sibiul s-a impus meritat în meciul cu echipa fostului antrenor Dragan Petricevic.

Meci extrem de greu pentru echipa noastră. Așa cum am preconizat cu toții, Timișoara a venit să își joace ultima șansă la play-off, în Sala Transilvania. Echipa lui Petricevic a făcut un joc extrem de bun, dar jucătorii noștri și-au arătat valoarea și au tranșat partida în favoarea lui CSU. S-a mers cap la cap preț de 20 de minute, iar scorul la pauza mare a fost de 42-42. De la vestiare CSU s-a întors mai proaspătă și mai lucidă atât în atac, cât și în defensivă, acolo unde Chris Lee a făcut un joc mult mai bun decât în ultimele trei partide ale echipei noastre. Cu ”motoarele” Ceskovic, Bojovic, din nou în prim plan, ajutați de Calotă, Nelson și Austin, CSU a punctat decisiv în sfertul trei și mai ales în ultimele 10 minute, iar CSU s-a impus meritat cu 85-71, aducând bucurile și fanilor care au fost si ei, din nou, la înălțime. Pentru Sibiu urmează acum derbiul cu campioana Asesoft, sâmbătă la Ploiești, de la ora 16:15, partida fiind televizată de Digi Sport.

 

 CSU Sibiu: Bojovic 32, Calotă 4, Austin 5, Sarovic 4, Crăciun 2, Nelson 6, Ceskovic 18, Lee 14

 

BC Timișoara: Jovanovic 20, M. Andrei 9, Conley 11, Fenn 8, Radulovic 8, Gacesa 7, Vasojevic 8

 

 Miodrag Perisic: ”Victorie foarte importantă”

 

Este o victorie la fel de importantă ca și celelalte obținute până acum în campionat. E importantă și pentru că diferența de puncte între locul 1 si locul cinci este foarte mică. Noi am jucat cu o echipă foarte bună, care a pierdut greu cu Asesoft, care pierdut cu Oradea la ultima aruncare și care a câștigat meritat în etapa trecută cu Clujul. Chiar dacă a pierdut șansele de a mai accede în play-off, eu cred că Timișoara poate să mai producă surprize până la finalul campionatului. (..) Tocmai și de aceea spun că este o victorie foarte importantă. Acum echipa are încredere în ea și pas cu pas mergem spre play-off. Jucătorii s-au concentrat cu toții foarte bine, mai ales că Bojovic și Sarovic au avut probleme medicale. (..) O victorie la Ploiești și încă una cu Steaua, ne-ar asigura sută la sută primul loc înainte de play-off, dar va fi foarte greu cu Asesoft. Ploieștiul, în opinia mea, are cea mai bună echipă pe care ei au avut-o în ultimii 5-6 ani. O să fie greu, dar noi nu avem nimic de pierdut și mergem să ne jucăm șansa noastră. (..) Țin să mulțumesc în mod special publicului pentru faptul că deși este luni, au venit la sală în număr mare ca să ne susțină. Avem niște suporteri minunați!”

 

Dragan Petricevic: ”Am pierdut în fața unei echipe fruntașe și a unei săli minunate” ”Felicit pe cei de la Sibiu, dar e o diferență care nu reflectă exact ceea ce s-a întâmplat astăzi pe teren. La fel de bine cum consider că Sibiul a meritat victoriea, consider că nu am meritat să pierdem la 14 puncte diferență. Din păcate în momentele cheie, noi am ratat foarte mult la aruncările de trei puncte deschise. Repet! Deschise! Dacă am fi marcat din aceste aruncări, acum vorbeam despre un alt scor și probabil că eram noi acum cu zâmbete, dar uite că nu s-a întâmplat asta. Sibiul a fost echipa favorită în acest meci. Am pierdut în fața unei echipe fruntașe și a unei săli minunate. Această susținere este una care te poartă de multe ori spre victorie. (..) Cu concentrare mai bună puteam învinge la Sibiu. Îmi pare rău că se termină campionatul, dar asta este. Noi cu această înfrângere, am pierdut orice șansă pentru play-off. Acum trebuie să ne gândim pentru sezonul următor. (..) Nu știu cine o să câștige campionatul. Sunt câteva echipe cu șanse egale. Mă refer în primul rând la Asesoft, la Oradea și la Mureș”

Etichete: