fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

CSS Șoimii Sibiu Rugby a obținut locul 9 la BRAZ 7S în Franța

CSS Șoimii Sibiu Rugby a obținut locul 9 la BRAZ 7S în Franța

În perioada 4-5 Iunie, echipa de rugby a CSS Șoimii Sibiu a participat în Franța, la Vitre, la turneul Braz 7s.

La acest turneu au fost înscrise 16 echipe de juniori și tineret de niveluri diferite, unele dintre ele reprezentând cluburi din eșaloanele profesioniste și semiprofesioniste, cum ar fi RC Vannes (Pro D2) sau Rennes EC (proaspăt promovata în Naționale 1). La capătul primei zile echipa antrenată de Călin Fugigi si Răzvan Borcan a intrat în turneul pentru  locurile 9-12, dupa ce a învins în grupe echipa locală dar s-a înclinat în fața finaliștilor de la Rennes și a RC Bruz. Ziua a doua a adus două victorii și locul 9 în clasamentul final.

Răzvan Borcan, antrenor : Acest turneu a fost prima ieșire sportivă din țară pentru jucătorii noștri. A fost un turneu foarte util pentru acești tineri. După primele meciuri ne-am depășit tracul și am făcut meciuri bune. Suntem foarte fericiți că am întâlnit echipe de nivelul nostru, dar mai ales echipe superioare, atât din punctul de vedere al condițiilor de pregătire cât ș fizic sau ca organizare tactică. Fiecare meci, fie el câștigat sau pierdut a fost o lecție extrem de utilă în dezvoltarea sportivă a fiecărui jucător, atât de pe teren cât și de pe bancă. Sperăm că acest turneu să fi deschis o colaborare sportivă între județele Sibiu și Ille et Vilaine, Vitre fiind oraș înfrațit cu Tălmaciu. Din punct de vedere rugbystic, am făcut primii pași pentru a fi gazdele unei echipe din Ille et Vilaine (Vitre si/sau Bruz) la Sibiu. Acest lucru poate fi doar benefic pentru sportul sibian.

Calin Fugigi, antrenor : Ne bucurăm că am participat la acest turneu. Dincolo de rezultate rămâne experiența acumulată în meciuri împotriva unor echipe specializate in Seves (Vannes sau Rennes). La început jucătorii au fost impresionați de atmosfera, de organizare, de calitatea echipelor de tineret de la cele doua mari cluburi. Încet-încet organizatorii ne-au integrat în atmosferă, jucătorii noștri au început să comunice între meciuri cu adversarii, și asta s-a văzut în calitatea meciurilor din ziua a doua. Mulțumim gazdelor de la ARC Vitre pentru primire și CSS Șoimii Sibiu și Primăriei/Consiliului Local Sibiu pentru că au facut posibilă această deplasare.

Această acțiune a fost cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

 

CSS Șoimii Sibiu Rugby a obținut locul 9 la BRAZ 7S în Franța

Etichete:

Recomandam sa citesti si