fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional

Crucea Roșie și Humane Society International trimit hrană pentru animalele din Ucraina

CJ Sibiu a lansat în consultare publică Regulamentul pentru acordarea de servicii animalelor aflate în pericol

HSI laudă Crucea Roșie Română pentru cooperarea fără precedent: împreună, cele două organizații vin în sprijinul proprietarilor de animale din țara greu încercată de război

Sibiu, România (15 martie 2022) – Crucea Roșie Română și organizația pentru protecția animalelor Humane Society International au început o intensă colaborare pentru a introduce alimente vitale pentru animale de companie în transporturile umanitare ce pleacă spre Ucraina, într-un efort de gestionarea a unei crize care se agravează atât pentru oameni cât și pentru animalele lor.

Sute de adăposturi pentru animale, clinici veterinare și centre de salvare, precum și mii de familii cu animale de companie care rămân în Ucraina se luptă să găsească hrană pentru animalele aflate în grija lor. Asigurarea serviciilorveterinare pentru animalele rănite sau bolnave devine și ea din ce în ce mai dificilă, deoarece proviziile riscă să se epuizeze. Ca recunoaștere a dorinței oamenilor din Ucraina de a avea grijă de animalele care suferă  alături de ei în război, Crucea Roșie Română va adăuga, pentru prima dată în istorie, ajutor de salvare pentru animale în transporturile umanitare. Humane Society International a donat Crucii Roșii Române prima tonă de hrană pentru animale de companie, pe care organizația o va prelua în transporturile lor pentru Ucraina și o va distribui acolo unde este nevoie.

Raluca Morar, director executiv Crucea Roșie Română județul Sibiu, spune: „În vremuri ca acestea, noi, cei de la Crucea Roșie, știm că resursa noastră cea mai de preț este bunătatea și compasiunea. Convoaiele noastre umanitare vor livra nu numai provizii persoanelor care au nevoie disperată, dar și speranța că situația se va îmbunătăți. În vremuri ca acesteaștim că nu numai oamenii, ci și animalele au nevoie de ajutor. Suntem fericiți și onorați să avem Humane Society International de partea noastră, asigurându-ne că hrana pentru animale de companie atât de necesară va ajunge în Ucraina cu convoaiele noastre. Prima tonă de hrană uscată pentru animale de companie a ajuns la punctul nostru de încărcare din Sibiu și va fi livrată în Ucraina în următoarele zile.”

Directorul HSI/Europe pentru România, Andreea Roseti, spune: „Pe măsură ce acest conflict continuă, oamenii și animalele din Ucraina suferă deopotrivă, în special în acele adăposturi și familii, pentru care a lăsa animalele în voia sorții a fost o decizie imposibilă. Suntem recunoscători Crucii Roșii din România pentru că a înțeles că soarta animalelor în război este legată de soarta oamenilor care trăiesc cu ele, iar acestor oameni le pasă atât de profund de bunăstarea lor. Am donat o tonă de provizii de urgență pentru animale de companie, primul transport dintre multele care vor veni, pe care Crucea Roșie le va distribui în Ucraina pentru a ajuta la prevenirea agravării crizei de bunăstare a animalelor. Există un număr mare de câini și pisici de companie care colindă străzile Ucrainei, care s-au despărțit de familiile lor; sunt flămâmde, traumatizate și au nevoie de ajutor. Tragedia războiului nu face diferența între ființele cu două sau patru picioare și, împreună cu Crucea Roșie, vom oferi sprijin acelor oameni din Ucraina care cer cu disperare ajutor pentru a-și menține prietenii patrupezi în viață în această criză.”

HSI lucrează, de asemenea, cu alte grupuri locale de bunăstare a animalelor din Germania, Italia și Polonia pentru a ajuta refugiații ucraineni care fug din calea războiului împreună cu animalele lor de companie, furnizând provizii de urgență la punctele de primire a refugiaților. Sprijinită de o donație generoasă de la Mars Incorporated, organizația oferă hrană pentru animale de companie, pături, precum și îngrijire veterinară pentru animalele refugiaților. Persoanele care accesează aceste servicii de asistență pentru animale vorbesc despre ușurarea pe care o simt, că și-au putut salva animalele de companie, care sunt un confort enorm în aceste situații extrem de stresante, în special pentru copiii traumatizați. În Germania, HSI lucrează cu grupul de bunăstare a animalelor BerlinerTiertafel pentru a oferi hrană pentru animale de companie și tratament veterinar. În Berlin, peste 30 de veterinari susțin deja proiectul de a oferi ajutor refugiaților și animalelor de companie, astfel încât animalele să primească tratamente veterinare urgente, alături de vaccinurile și microcipurile necesare.

Directorul HSI/Europa pentru Germania, Sylvie Kremerskothen Gleason, spune: „Invazia Ucrainei de către Rusia este, desigur, o criză umanitară devastatoare, dar câinii, pisicile și alte animale îndrăgite ale celor care fug din Ucraina fac parte foarte mult din povestea refugiaților. Am auzit de la refugiații pe care îi ajutăm în Berlin că loialitatea animalelor lor de companie i-a ajutat pe ei și pe familiile lor să meargă într-o călătorie atât de grea grea spre siguranță. În special pentru copii, animalele lor de companie sunt o sursă enormă de confort pentru a-i ajuta să facă față traumei războiului. Acești refugiați sunt speriați și epuizați, așa că a-i putea ajuta să-și îngrijească animalele de companie înseamnă că au un lucru mai puțin de care să-și facă griji într-un moment în care au cel mai mult nevoie de ajutor.”

Puteți ajuta făcând o donație pentru răspunsul de urgență al HSI pentru Ucraina și alte eforturi de salvare a vieții.
Descărcați fotografii și videoclipuri:
• Crucea Roșie Română și HSI aici
• Ajutorul HSI pentru refugiați ucraineni și animale de companie aici

Contacte media:
• România: Andreea Roseti, director HSI/Europe în România – aroseti@hsi.org
• Marea Britanie: Wendy Higgins, director media internațională – whiggins@hsi.org
• UE: Yavor Gechev, director de comunicare pentru HSI/Europa – ygechev@hsi.org

Cu o prezență în peste 50 de țări, Humane Society International lucrează pe tot globul pentru a promova legătura om-animal, pentru a salva și proteja câini și pisici, pentru a îmbunătăți bunăstarea animalelor de fermă, pentru a proteja fauna sălbatică, pentru a promova testarea și cercetarea fără animale, pentru a răspunde la dezastre și a confrunta  cruzimea față de animale în toate formele ei. Aflați mai multe despre munca noastră la hsi.org. Urmărește HSI pe Twitter, Facebook și Instagram.

Despre Humane Society International 
Cu o prezență în peste 50 de țări, Humane Society International lucrează la nivel internațional pentru a promova conviețuirea dintre oameni și animale, pentru a proteja fauna sălbatică, pentru a salva și proteja câinii și pisicile, pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale animalelor din fermă, pentru a promova renunțarea la teste și cercetări pe animale, pentru a răspunde la dezastre naturale și pentru a se opune cruzimii față de animale în toate formele ei.

Etichete:

Recomandam sa citesti si