fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Cristian Tudor Popescu își lansează cartea ”Râsul dracului” la Biblioteca ASTRA

Marți, 18 iunie 2024, la ora 18:00, Cristian Tudor Popescu se va întâlni cu publicul sibian în Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA Sibiu, instituție care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu. Cititorii vor avea ocazia sa ia parte la o discuție cu autorul pornind de la volumul „Râsul dracului. Interceptări. Informații desecretizate. Autodenunțuri, apărut recent la Editura Polirom. Evenimentul organizat de Polirom, în colaborare cu Biblioteca Județeană Astra Sibiu și Librăria Humanitas Sibiu, va fi moderat de scriitorul sibian Radu Vancu.

„Cristian Tudor Popescu este nu numai un jurnalist, dar și un scriitor remarcabil. Probabil cel mai talentat dintre toți jurnaliștii care se perindă de 30 de ani prin gazete și pe micile ecrane. Are și contestatari, care nu-i iartă modul direct și radical de a se pronunța în legătură cu cele mai delicate actualități politice. Aceștia fac parte de obicei din categoria bâlbâiților intelectual și moral. Poți să nu fii de acord cu CTP, dar nu poți să nu observi că e întotdeauna sincer cu cititorii săi, precum e și cu sine. Vocabularul lui nu e neapărat colorat, cât direct: până și metaforele lui merg direct la țintă, ca niște rachete.” (Nicolae Manolescu)

Eseurile reunite în volumul „Râsul dracului. Interceptări. Informații desecretizate. Autodenunțuri” propun cititorului o perspectivă de o sinceritate incisivă, fiind caracterizate de o ironie amară asupra realității cotidiene marcante. Discursul sarcastic, abrupt și viu, specific cunoscutului gazetar, provoacă publicul la reevaluarea universului existențial, producând o combinație de revoltă și reflecție. Abordarea incitantă și stilul său inconfundabil reprezintă nu doar un mijloc de critică socială, ci și un catalizator pentru introspecție și schimbare.

Accesul publicului este gratuit, evenimentul fiind urmat de o sesiune de autografe din partea autorului.

Cristian Tudor Popescu își lansează cartea ”Râsul dracului” la Biblioteca ASTRA