fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Cristian Mungiu prezintă R.M.N. la ESTE Filmul de Miercuri

ESTE Filmul de Miercuri prezintă R.M.N., cel mai nou film al regizorului Cristian Mungiu. Proiecția va avea loc în prezența regizorului pe 8 iunie, de la ora 20.30, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu, după proiecție urmând o sesiune de întrebări și răspunsuri.

R.M.N. spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor. Premiera mondială a filmului a avut loc la Festivalul de Film de la Cannes de anul acesta, unde a avut o nominalizare la Palme d’Or.

 

Sinopsis:

În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan, preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de Csilla, iubita din tinerețe, pe care arde să o revadă. Își dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață, prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.

 

Rating: AP12 – Acordul părinților pentru copii sub 12 ani.

 

Preţul unui bilet este de 20 lei și se poate achiziționa online de pe Eventbook (https://eventbook.ro/film/bilete-este-filmul-de-miercuri-r-m-n) sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

Etichete:

Recomandam sa citesti si