fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Cristian Lupeș: Mărțișorul ne așează ideatic în cuspida propriei oglindiri

Cristian Lupeș: Mărțișorul ne așează ideatic în cuspida propriei oglindiri

Programul în luna martie la Filarmonica de Stat din Sibiu. Dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu a transmis tuturor doamnelor și domnișoarelor „o Primăvară frumoasă și sănătoasă!”

 

Miercuri, 03.03.2021, ora 15:00, Sala Thalia

Spectacol

,,Mărțișoare muzicale…”

ȘCOALA POPULARĂ DE ARTE ȘI MESERII ,,ILIE MICU” SIBIU

Joi, 04.03.2021, ora 19:00, Sala Thalia

Concert simfonic

Dirijor: Adrian Petrescu

Solist: Emil Vișenescu – clarinet

Actori: Arina Ioana Trif și Vlad Robaș

În program lucrări de G. Verdi, A. Iorgulescu, G. F. Händel

Vineri, 05.03.2021, ora 19:00, Sala

Mărțișorul ne așează ideatic în cuspida propriei oglindiri. Suntem oare întruchiparea Zmeului cel rău sau a Soarelui ce a împrumutat chipul fermecător al tânărului?

Cu toții sperăm să ne bucurăm de victorii cu puritatea cu care ghiocelul învinge stratul rece de zăpadă, astfel raportându-ne direct la energia solară. Uneori însă, dezamăgiți de înfrângeri avem privirea roșie de furie și ne rușinăm de propriile gânduri.

Pendulăm între albul și roșul șnurului de mărțișor așa cum pendulăm între dorința de a fi  iubiți de ceilalți și dorința de a putea să-i iubim pe toți din jur, sau măcar pe unii dintre ei.

Împletim forța vitală a personajului roșu cu puritatea și delicatețea albă a Ei.

Renașterea este un proces de o forță și energie magică și în același timp de o fragilitate dezarmantă.

Noi suntem uneori nehotărâți: Sărim de pe talerul  bucuriei, cu care facem muzică, pe cel în care găsim plăcerea de a vă face pe voi, publicul, fericiți. Sperăm că toate concertele noastre să ne găsească în echilibrul dintre cele două realități artistice și să vă convingem că oferindu-vă ce avem mai bun, merităm toate florile Sibiului.

Vă mulțumim că ne sunteți alături si vă dorim o Primăvară frumoasă și sănătoasă!  (este mesajul Dirijorului Cristian Lupeș – managerul Filarmonicii de Stat Sibiu)

Etichete:

Recomandam sa citesti si