fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Creșe noi în Sibiu, modernizarea sediului Prefecturii, a Sălii Transilvania și a spitalului, luate în vizor de ministru Attila CSEKE

Creșee noi în Sibiu, modernizare sediului Prefecturii, a Sălii Transilvania și a spitalului, luate în vizor de ministru Attila CSEKE

La invitația președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, astăzi 2 iulie, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației –  Attila – Zoltán CSEKE este într-o vizită de lucru în județul Sibiu. La această vizită participă și ministrul Muncii și Protecției Sociale – Raluca Turcan.

Agenda a cuprins o serie de întâlniri de lucru la Instituția Prefectului Județului Sibiu și la Primăria Municipiului Sibiu, precum și vizitarea de obiective de investiții din infrastructura spitalicească inițiate de Consiliul Județean Sibiu cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, și anume Secția Clinică de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu – un proiect de reabilitare, modernizare și dotare aflat în derulare, cu termen de finalizare la începutul anului 2022. De asemenea, ministrul susține că prin intermediul programului DALI se dorește reabilitarea și modernizarea sediului în care funcționează Prefectura Sibiu.

Creșee noi în Sibiu, modernizare sediului Prefecturii, a Sălii Transilvania și a spitalului, luate în vizor de ministru Attila CSEKE „Am asigurat-o pe doamna primar Astrid Fodor că, Municipiul Sibiu se va regăsi în programul privind finanțarea construcției de creșee. Este un proiect frumos, ambițios, la nivel european în ceea ce privește o creșă modernă. Acest program Național de Reconstrucție Creșe a ajuns în faza în care pentru cele trei tipuri- creșee până la 50 de locuri, 70 de locuri, respectiv 110  locuri avem studiurile de fezabilitatea înfăptuiute. În această lună le vom introduce în Comitetul Tehnico- Economic în cadrul Companiei Naționale de Investiții. Ceea ce înseamnă că din punct de vedere tehnic vom fi pregătiți pentru a da primele finanțări.”, a spus Attila – Zoltán CSEKE.

Totodată, la Sala Transilvania a avut loc o prezentare a proiectului de extindere a sălii la o capacitate de 5.000 de locuri, proiectul fiind deja cuprins pe lista sinteză de proiecte în cadrul Companiei Naționale de Investiții.

Vizita a continuat cu o întâlnire cu primarii din județul Sibiu, unde s-au purtat discuții despre nevoile de dezvoltare pe termen lung ale comunităților locale. Aproximativ 50 de primari din tot spectrul politic au răspuns afirmativ invitației.

Creșee noi în Sibiu, modernizare sediului Prefecturii, a Sălii Transilvania și a spitalului, luate în vizor de ministru Attila CSEKE “Potențialul de evoluție al județului Sibiu este unul care prezintă interes pentru autoritățile centrale, de aceea mă bucură vizita domnului ministru Attila CSEKE, care prin prezența în județ ne confirmă susținerea pentru obiectivele noastre. Colaborarea dintre autoritățile centrale, cele județene și cele locale este esențială pentru a putea crea viitorul pe care locuitorii județului și-l doresc și îl merită!” a declarat Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Creșee noi în Sibiu, modernizare sediului Prefecturii, a Sălii Transilvania și a spitalului, luate în vizor de ministru Attila CSEKE

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si