fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Cosmin Balcu, candidatul ALDE la președinția CJ: Mașinile au ajuns o problemă mondială, iar Sibiul nu face excepţie! (P.E.)

Poluarea, zgomotul, ambuteiajele sunt rezultatul folosirii excesive a mașinilor. Deși românii nu sunt în primele locuri din lume ca nivel de trai, problema mașinilor a ajuns și în România. Faptul că în România este cea mai mare concentrație de mașini second-hand, amplifică factorii nocivi, respectiv, poluarea, zgomotul și ambuteiajele. Oficialitățile din România au conștientizat pericolul și sunt în căutarea altor mijloace alternative de deplasare. Laurențiu Cosmin Balcu, nominalizarea ALDE la președinția Consiliului Județean Sibiu,vine cu câteva soluții pe care vi le redăm în cele ce urmează:


‼️Şi noi, dragi sibieni, trebuie să ne gândim pe termen lung şi să folosim mijloace de transport nepoluante cum ar fi bicicleta, trotineta electrică sau mijlocele de transport în comun.
‼️ Dezvoltarea şi realizarea unor piste de biciclete între localități – ex: Sibiu – Șura Mică, Sibiu-Rășinari și nu numai.
‼️Parcare- evitarea blocajelor de pe DJ106 Sibiu-Păltiniș, atât pentru
autoturisme, cât și pentru echipajele de intervenție.

Drumurile județene trebuie asfaltate, cu prioritate, cu cel puțin 1 an înainte de a începe campaniile electorale, pentru a nu deveni un instrument al
acestora.
Îmi propun asfaltarea tuturor drumurilor din judeţ, în colaborare cu Consiliile Locale, pentru interconectare.

Parcări supraetajate de tip park&ride la intrările din/în Sibiu.
Parcări speciale pentru autocarele care sosesc în vizită.
Realizarea unor noi piste de biciclete care să nu intersecteze aleile pietonale. Peste tot în lume sunt astfel de situații.
‼️Și cei de pe bicicletă, cât și pietonii trebuie să respecte niște condiții elementare de comportament în spațiul public.
‼️Bicicliștii trebuie să respecte viteza maximă cu care pot circula pe aceste piste și pietonii să evite pistele de biciclete astfel încât să nu se trezească că un biciclist neatent îi accidentează.
‼️Nu e pentru prima dată când un părinte, o mamă cu copil în cărucior, poate traversa sau nu, printre biciclete sau printre cei care au prioritate prin parcuri.

Ar trebui să ne gândim la toți, să ajutăm și să fim mai toleranți.

Etichete:

Recomandam sa citesti si