fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Corturile din Piaţa Mică ajută şi încurcă

Corturile de 2,3 milioane lei amplasate de Ministerul Afacerilor Externe în Piaţa Mică sunt aproape gata. Imaginile capturate de pe webcam-urile Primăriei Sibiu arată cum acestea ocupă aproape toată piaţa. Ele vor găzdui jurnaliştii, traducătorii şi alte servicii necesare Summit-ului. Odată cu finalizarea montării lor, dar şi datorită închiderii parcării din Piaţa Mică din 15 aprilie, multe afaceri din zonă au de suferit.

Deşi Astrid Fodor, priamrul Sibiului, a promit într-o declaraţie de presă înainte de Paşte că sibienii îşi vor putea desăfşura viaţa normal pe perioada Summit-ului, acest lucru nu este real pentru cei care lucrează sau locuiesc în zona centrală. Spre exemplu mai multe afaceri din Piaţa Mică au fost nevoite să închidă timp de două săptămâni pentru că nu mai pot ajunge clienţii la ele din cauza corturilor şi gardurilor de protecţie. Majoritatea cafenelelor din zonă nu vor mai avea unde servi clienţii pe terase tot datorită corturilor. La unele însă, cum e cazul Sibio, accesul clienţilor nu mai e posibil nici înăuntru. Mulţi proprietari de afaceri din Piaţa Mică au înţeles situaţia, dar nu s-au aşteptat ca afacerile să le fie complet blocate atât de mult timp.

Locuitorii din Piaţa Huet şi Piaţa Mică nu mai pot nici ei să îşi parcheze maşinile unde au plătite abonamente, pe perioada 15 aprilie -16 mai. Decizia Primăriei vine tot pentru montarea corturilor şi delimitarea zonelor de securitate. Sfatul Primăriei a fost să îşi lase maşinile în alte părţi, neoferind o soluţie clară. Ceea ce presupune costuri noi de parcare pentru locatari şi multe alte greutăţi (ducerea cumpărăturilor acasă, un exemplu oferit de o locatară mai în vârstă din Piaţa Huet).

Măsuri sporite de securitate

Odată cu apropierea Summit-ului cresc şi măsurile de securitate în oraş. Pentru sibieni au fost vizibile elicopterele militare care au survolat oraşul înainte de Paşte într-un exreciţie. De asemenea a crescut numărul maşinilor de Poliţie din trafic. Pe lângă acestea mai multe maşini ale SRI, SPP, Jandarmerie au fost văzute în oraş.
În zilele de 8 şi 9 mai inclusiv accesul pietonal în zona centrală a oraşului va fi verificat. Deja toate casele şi afacerile din zona centrală au fost controlate de SRI şi SPP. Pentru accesul în Piaţa Mare şi strada Nicolae Bălcescu se vor monta puncte de control a persoanelor, precum cele de acces la stadioane. Echipe mixte SPP, SRI, Jandarmerie şi Poliţie vor controla fiecare individ care intră în centrul Sibiului.

Etichete:

Recomandam sa citesti si