fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Copiii din centrele de plasament din Sibiu în vizită la Târgul Mureș

Copiii din centrele de plasament din Sibiu au avut ocazia să viziteze Târgul Mureș, pentru prima oară, datorită programului Ajungem Mari, cu ajutorul fondurile obținute la Semimaraton Sibiu 2016.

Weekendul trecut, copiii dintr-un centru de plasament au mers în excursie la Târgul Mureș, unde și-au petrecut ziua vizitând Grădina Zoologică, admirând animalele sălbatice și bucurându-se de locul de joacă. În drum, au făcut o oprire la ferma din Daneș, astfel încât au putut interacționa și cunoaște și animale domestice. De pe altă parte, tinerii dintr-un alt centru de plasament au intrat în lumea fermecată a lui Alice, unde au vizionatspectacolul “Alice în Țara Minunilor”, la Teatrul Gong din Sibiu. La final, aceștia au aplaudat în picioare și s-au declarat plăcut surprinși de varianta actuală a personajului. În ambele ieșiri, voluntarii Ajungem Mari au fost alături de tineri, au socializat cu aceștia și i-au încurajat să viseze și să depună eforturi pentru un viitor mai bun. Un total de circa 100 de copii s-au bucurat de aceste două experiențe. „Ne bucurăm foarte tare că reușim să aducem experiențe noi în viețile copiilor. Suntem convinși că toate aceste ieșiri contribuie la starea lor de bine și le conturează noi orizonturi. Le mulțumim pe această cale, încă o dată, alergătorilor și susținătorilor noștri din cadrul Semimaraton Sibiu 2016, datorită cărora acțiunile din acest weekend au fost posibile”, a declarat pentru ziarul Star Sibian, Carmen Bucșa, coordonator Ajungem Mari Sibiu. Acțiunile fac parte din proiectul „Dăm aripi copiilor din centrele de plasament”, finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin Semimaraton Sibiu 2016. Semimaraton Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri al comunității sibiene, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

În județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, programul Ajungem Mari se derulează în prezent în patru centre de plasament  (Sibiu – două centre, Orlat, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 250 de copii și implicând 110voluntari. În plus față de timpul petrecut zilnic de voluntarii Ajungem Mari în centrele de plasament, în unsprezece luni de la lansarea programului în Sibiu, au fost organizate excursii la Păltiniș și o drumeție montană, ateliere de ciocolată și dulciuri raw vegane, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de bijuterii handmade, ieșiri la cinema, restaurant și zoo, vizite la diverse evenimente (Noaptea Cercetătorilor, Transylvanian Grad Prix ), expoziții și librării, un atelier de conectare cu sine prin pictură. Mai mult, în urma spectacolului caritabil de magie organizat prin programul Ajungem Mari, 30 de copii au beneficiat de un total de 15 sesiuni de dezvoltare personală. Cursul caritabil de acordare a primului ajutor la bebeluși și copii “Fii salvatorul copilului tău!“ a strâns aproape 3.900 de lei pentru educația sanitară a tinerilor. Iepurașul Secret le-a îndeplinit dorințelor unui număr de peste 250 de copii, iar campania „Carte dăruită, viață îmbogățită” a adus în centrele de plasament peste 1.000 de cărți pentru copii. În plus, „Ziua Carierei” le-a oferit copiilor orientare profesională și oportunitatea de a cunoaște meserii variate. Pe toată perioada vacanței de vară, tinerii de la un centru din Sibiu au beneficiat de antrenamente gratuite la o sală de sport. În urma evenimentului “Pedalam pentru viață”, 30 de copii beneficiazăde cursuri săptămânale de dansuri de societate, pentru o perioadă de trei luni.

Etichete:

Recomandam sa citesti si