Copiii care vin în munții Sibiului primesc câte o carte educativă care-i ajută să înțeleagă ecoturismul
Iris și Codruț sunt personajele cărții de activități „Aventură în natură” pe care Consiliul Județean Sibiu a realizat-o pentru copiii care aleg să călătorească pe potecile de munte din județul Sibiu.
Eroii cărții îi învață pe micii drumeți totul despre ecoturism, de la cum trebuie să se îmbrace când pleacă pe munte, până la cum trebuie să recicleze corect resturile de mâncare sau recipientele cu apă.
De asemenea, micii aventurieri vor afla curiozități despre fauna și flora montană și despre cum pot recunoaște animalele sălbatice doar privind urmele lăsate pe pământul umed sau pe zăpadă.
„Educația viitoarelor generații de drumeți este următorul mare pas pe care deja îl facem în cadrul Programului „Anii Drumeției”, pe care l-am inițiat în urmă cu 3 ani, și pentru care alocăm importante resurse financiare. Am reușit să marcăm și să reabilităm peste 850 de kilometri de poteci în munții Făgăraș, Cindrel și Lotru, de care se bucură mii de turiști veniți din toate colțurile țării, dar și de peste hotare. Vrem ca județul Sibiu să fie recunoscut pentru turismul prietenos cu natura și tocmai de aceea punem accent pe transmiterea bunelor practici către toți cei care aleg să ne fie oaspeți”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Cartea de activități „Aventură în natură” va fi oferită gratuit de ghizii „Ani Drumeției” atât copiilor care, alături de părinți, vin pe potecile de munte în cadrul drumețiilor programate, cât și elevilor care optează pentru „Aventurile cu clasa” organizate, fără taxă, în școlile din județul Sibiu.
Detalii despre următoarele „evadări” în munții Sibiului pot fi obținute pe pagina www.aniidrumetiei.ro sau pe https://www.facebook.com/anii.drumetiei .