fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Controale ANPC în toată ţara la comercianţi. Recomandări pentru achiziţionarea cărnii de miel

miel

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă controale în toată ţara la comercianţii de ouă, cozonaci, pască şi alte produse de patiseri. Inspectorii ANPC au dat câteva sute de amenzi unităţilor de comercializare, iar unele dintre acestea au fost temporar oprite până la remedierea neregulilor găsite.

Într-o postare pe o reţea socială, directorul ANPC, Paul Anghel, recomandă românilor să fie atenţi de unde cumpără carnea de miel pentru Paşti şi alte produse de carne pentru sărbători.

„Achiziționarea cărnii, inclusiv a cărnii de miel, și a produselor din carne se va face numai din locuri special amenajate, dotate și autorizate (măcelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate în piețe) și trebuie să aibă ștampila de control sanitar-veterinar. Numai în aceste condiții există garanția unui produs sigur, ce nu vă va afecta sănătatea. Evitați cumpărarea de carne de la persoane și din locuri neautorizate, din «portbagajele mașinilor» chiar dacă prețul oferit este comparativ mai mic, comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificați tranzacția comercială și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”, spune Paul Anghel.

Directorul ANPC oferă recomandări preţioase privind verificarea calităţii produselor comercializate în această perioadă. Acestea pot fi citite aici:

Etichete:

Recomandam sa citesti si