fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

CONTROALE AMPLE pentru depistarea celor care conduc băuți

În perioada 03 – 09 iunie 2019, Poliţia Română derulează, în sistem integrat, ample acţiuni de prevenire a victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Activităţile se înscriu în  calendarul european al Poliţiilor Rutiere – TISPOL ALCOHOL AND DRUGS.

În cursul acestei săptămâni, polițiștii sibieni vor înteți controalele în trafic cu scopul primar de conștientizare a conducătorilor auto asupra riscurilor la care se supun și îi expun pe ceilalți participanți la trafic prin conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului.

Acțiunile se vor derula în sistem integrat și vizează atât identificarea și sancționarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența alcoolului, depistarea persoanelor care săvârșesc infracțiuni la regimul circulației, cât și identificarea persoanelor care săvârșesc alte fapte cu caracter antisocial care pot prejudicia viața sau bunurile cetățenilor.

ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO!

 Conform art. 336 din Codul Penal:

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.” se arată într-un comunicat al IPJ SIBIU

Etichete:

Recomandam sa citesti si