fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias Social

Contractele pentru amenajarea Centrului Comunitar Medico-Social Mediaș au fost semnate

Primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, a semnat, astăzi, două contracte pe fonduri europene nerambursabile, pentru modernizarea corpului R din incinta fostei Școli de Aviație și amenajarea unui Centru Comunitar Medico-Social. Contractele, a căror valoare totală depășește 7,5 milioane de lei, se vor derula pe o perioadă de aproximativ un an și jumătate.

”În urma realizării acestui proiect, vor beneficia de servicii persoane vulnerabile și aș dori să fac precizarea că serviciile care urmează a fi oferite sunt servicii medicale printr-un cabinet de asistență medicală comunitară și cabinet psihologic, servicii sociale pentru centrul de zi pentru copii, servicii socio –medicale pentru îngrijire la domiciliu persoane vârstnice și, nu în ultimul rând, servicii de asistență juridică. Felicit firma care a câștigat această licitație și nu pot decât să îmi doresc să se încadreze în termenele prevăzute în contract și lucrările să fie de cea mai bună calitate“, a declarat primarul Gheorghe Roman.

Contractele pentru amenajarea Centrului Comunitar Medico-Social Mediaș au fost semnate

Obiectivul proiectului „Centru Comunitar Medico-Social (Corp R, Aviație)” este de a sprijini comunitatea defavorizată din Municipiul Mediaș, prin înființarea unui centru medico-social, în cadrul căruia populația marginalizată să beneficieze de servicii educaționale, sociale, sprijin medical, psihologic și asistență juridică. Acest obiectiv va fi atins prin reabilitarea unui imobil abandonat, care va fi transformat într-un centru comunitar în cadrul căruia se vor dezvolta servicii la nivelul comunităților marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. Astfel, vor fi oferite beneficiarilor următoarele servicii:
– servicii medicale printr-un cabinet asistență medicală comunitară și cabinet psihologic
– servicii sociale printr-un centru de zi pentru copii
– servicii socio-medicale pentru îngrijire la domiciliu persoane vârstnice
– servicii de asistență juridică

Cele două contracte constau în servicii de proiectare tehnică și execuție lucrări – lotul 1, precum și achiziție dotări/echipamente care nu necesită montaj – lotul 2, în valoare totală de 7.631.351 lei, cu TVA. Proiectul „Centru Comunitar Medico – Social Corp R, Aviație“ beneficiază de finanțare din fonduri europene nerambursabile și este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa Prioritară 9, Prioritatea de Investiții 9.1, Componenta 1– Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

Pentru buna desfășurare a activităților, se va realiza modernizarea/reabilitarea clădirii la standardele de funcționare impuse și vor fi executate lucrări de termoizolare a anvelopei construcțiilor, finisaje interioare, recompartimentări, refacere instalații sanitare, electrice, termice, de detectare, semnalizare și alarmare incendiu, dar și spații tehnice. De asemenea, va fi asigurată starea corespunzătoare a clădirilor și a amenajărilor, precum și a dotării corespunzătoare a spațiilor în care se desfășoară activitățile educaționale și se vor achiziționa mobilier, aparatură și echipamente electronice care nu necesită montaj.

Etichete: