fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Judet

Continental Sibiu se implică masiv în parcursul profesional al studenților și a încheiat numeroase parteneriate valoroase

109 elevi vor studia, în total, în clasele Continental, în anul școlar 2020-2021

Continental a dezvoltat, de-a lungul timpului, parteneriate de succes cu universitățile din Sibiu și din țară: parteneriate strategice cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu și cu Universitatea din Craiova, precum și alte parteneriate cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină, Farmacie, Stiinte si Tehnologie și Universitatea Sapientia din Târgu Mureș, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea din Pitești, Universitatea Transilvania din Brașov sau Universitatea Politehnică din București.

Încă de la deschiderea sediului Continental la Sibiu, în 2003, între companie și Universitatea “Lucian Blaga” a existat un parteneriat puternic, absolvenții Facultății de Inginerie fiind printre primii angajați ai Continental. Echiparea laboratoarelor cu tehnologii de ultimă generație, organizarea și susținerea competițiilor studențești la cel mai înalt nivel, precum și inițierea și susținerea de noi cursuri în curricula opțională sunt doar câteva dintre proiectele ce continuă să fie dezvoltate în acest parteneriat strategic. În cursul anului 2020, 10 proiecte de licență au fost realizate și sprijinite de Continental Sibiu.
Continental Sibiu a donat mai mult de 200 calculatoare universităților partenere și a învestit sume semnificative în ultimul an în colaborarea cu acestea: renovare și echipare laboratoare, activități de predare susținute de profesori de la Continental și burse acordate colegilor care au dorit să urmeze un program de masterat sau doctorat.

Printre realizările din perioada 2019-2020, Continental Sibiu bifează inaugurarea a două laboratoare în cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și Universității din Craiova, precum și inaugurarea în cadrul Continental Sibiu a unei aule și a două laboratoare în care își vor putea desfășura activitatea studenții Universității „Lucian Blaga“. Pe lângă aceste colaborări, la Continental se desfășoară anual Programul Summer Internship, destinat studenților din întreaga țară. Numai în această vară, 64 de studenți de la universități din Sibiu, Alba-Iulia, Craiova și Cluj-Napoca și-au transformat vacanța într-un program de practică în cadrul companiei, în timp ce alți 67 au participat la primul program de Online Internship, organizat de Continental Sibiu. Pentru o parte din studenți, practica s-a transformat în contracte part-time prelungite și o frumoasă carieră în față, în cadrul companiei.

Peste 100 de angajați ai Continental participă activ, în cadrul universităților din România, la dezvoltarea unor programe orientate spre nevoile specifice ale industriei automotive. Programe de licență și masterat sunt dezvoltate în comun de compania germană împreună cu universitățile partenere, programe care au rolul de a crește competențele studenților, precum și de a aduce programele universitare mai aproape de cerințele companiilor din industria automotive și IT. Continental a avut, în anul trecut universitar, aproximativ 1.000 de studenți în internship în toate locațiile sale. Potrivit unui studiu realizat recent de către Catalyst, Continental conduce, pe lângă topul “Cel mai dorit angajator”, și topul companiilor în care studenții își doresc să urmeze un program de practică, la nivel național.

„La Continental, ne concentrăm pe construirea de parteneriate durabile cu universitățile. O parte însemnată dintre cei aproximativ 20.000 de angajați ai noștri sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Comunicarea constructivă și setarea de obiective strategice împreună cu reprezentanții universităților partenere generează continuu proiecte educaționale noi, aliniate la evoluția industriei automotive în direcție de IT și tehnologie de mobilitate, cât și a competențelor pe care aceasta le presupune. Sprijinim mediul universitar cu tehnologii de ultimă generație, desfășurăm împreună proiecte de cercetare și oferim ocazia studenților de a experimenta cele mai noi concepte din domeniul automotive, întrucât studenții de astăzi sunt cei care vor continua să pună viitorul în mișcare“, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Temele prin care Continental este prezentă în laboratoarele, la seminariile și la cursurile din universități acoperă un spectru larg de domenii tehnice, precum logică și algoritmi, structuri de date, arhitectura rețelelor de calculatoare, securitatea sistemelor de calcul, compatibilitate electromagnetică, ingineria sistemelor, comunicații de date, informatică aplicată și multe altele. Situația creată de pandemia de COVID-19 a condus la o adaptare și din partea companiei a colaborării cu facultățile. Astfel, unele dintre programele susținute de specialiștii Continental au fost desfășurate în mediul virtual anul trecut universitar, iar pentru acest an compania este pregătită să continue și în acest mod, în funcție de felul în care va evolua situația la nivel extern.

La Sibiu, Continental a inaugurat două laboratoare în cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și Universității din Craiova, precum și o aulă și două laboratoare în incinta companiei, în care își vor putea desfășura activitatea studenții Universității „Lucian Blaga“. Compania mizează pe colaborări de durată cu universități din România, printre care Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, Universitatea „Al. I. Cuza“ și Universitatea „Gh. Asachi“ din Iași, situate în orașele în care există locații Continental, precum și cu Universitatea Politehnica din București și alte instituții de învățământ superior din întreaga țară.

Compania Continental s-a implicat și a investit încă de la început sute de mii de euro în dotarea de laboratoare din cadrul universităților partenere și amenajarea spațiilor în care studenții își desfășoară activitatea. Mai mult, Continental a sprijinit și susține competiții studențești sau evenimente care au în centrul activității lor studentul.

Foto: arhivă

Etichete:

Recomandam sa citesti si