fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Containerele de gunoi din Piața Mică au dispărut

Platforma subterană pentru colectarea selectivă a deșeurilor, amplasată în Piața Mică, a devenit funcțională. Aceasta este dedicată agenților economici din zona centrală, care, din cauza constrângerilor de spațiu, nu au posibilitatea depozitării de containere. Investiția, în valoare de 308.000 de lei, reprezintă o soluție adaptată centrul istoric al orașului, anunță Primăria Sibiu.

Sistemul este compus din patru containere amplasate în subteran: unul pentru deșeurile reziduale, cu o capacitate de 3 mc, unul pentru biodegradabile, de 2 mc, și câte unul pentru hârtie/carton și respectiv plastic/metal, fiecare cu o capacitate de 5 mc. La suprafață sunt amplasate fantele de introducere a deșeurilor, acestea fiind dotate cu un sistem de control al accesului utilizatorilor, prin intermediul unui card cu tehnologie NFC. Prin acest sistem, se va înregistra numărul de aruncări de deșeuri reziduale pentru fiecare utilizator în parte, urmând ca taxa de salubrizare să fie calculată în funcție de aceasta. 

Agenții economici din zonă au fost înștiințați în scris cu privire la această opțiune care li se oferă pentru colectarea selectivă și depozitarea corectă a deșeurilor, fiind invitați să își ridice cardurile de acces. Până în prezent, s-au solicitat și predat 12 astfel de carduri.

În domeniul îmbunătățirii infrastructurii pentru colectarea selectivă a deșeurilor, Primăria Sibiu a obținut finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru amenajarea a 200 de insule ecologice supraterane digitalizate în zonele de blocuri. Acestea vor permite implementarea mai eficientă a instrumentului ”plătești cât arunci”, taxa urmând să fie calculată în funcție de numărul de aruncări de deșeuri reziduale pentru fiecare apartament. Procedura de achiziție pentru primele 110 insule este gestionată de Ministerul Mediului.

Containerele de gunoi din Piața Mică au dispărut

Etichete: