fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Consuli onorifici și oameni de afaceri din landul Baden-Württemberg în vizita la Sibiu

Primarul interimar Astrid Fodor a primit luni, 7 septembrie, la sediul Primăriei Sibiu, o delegație a Corpului Consular din landul Baden-Württemberg din Germania, formată din 22 de consuli onorifici și oameni de afaceri din landul menționat.

Prezența acestei delegații la Sibiu se datorează interesului pe care aceștia îl au față de oraș, mai ales față de mediul economic al Sibiului. Programul delegației va include vizite la fabricile RUD Florian Rieger și Marquardt din zona industrială vest a orașului, o întâlnire cu oamenii de afaceri din Clubul Oamenilor de Afaceri Germani, precum și vizite la unități de producție și obiective din județul Sibiu și din regiune. În cadrul întâlnirii cu primarul interimar Astrid Fodor, consulii onorifici s-au arătat extrem de interesați de mediul economic din Sibiu. “Am discutat despre realitățile României în contextul în care țara noastră a făcut pași serioși în sensul integrării în Uniunea Europeană. Le-am prezentat apoi oaspeților mediul economic din Sibiu, cu specificul său, cu ramurile industriale reprezentate aici și am subliniat faptul că economia orașului nostru a crescut în mod susținut și sustenabil, creând locuri de muncă și premisele dezvoltării Sibiului.” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

O altă temă importantă pe care s-au purtat discuții a fost învățământul profesional și învățământul în sistem dual, teme strâns legate de dezvoltarea și extinderea unităților de producție deschise în Sibiu. Doamna Astrid Fodor a prezentat oaspeților proiectul de învățământ în sistem dual care deja funcționează în cadrul Colegiului Tehnic Independența și a subliniat importanța acestui tip de specializare pentru unitățile de producție care au nevoie de forță de muncă bine calificată, dar și importanța parteneriatul public-privat în scopul formării tinerei generații și ghidării acesteia pentru o mai bună adaptare la piața muncii.

Etichete: