fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Constantin Șovăială se roagă să-i bată pe liberali în alegeri

Desprins de partidul care l-a trimis de două ori în Parlamentul României (PNL), deputatul Constantin Șovăială conduce acum filiala județeană a Forței Dreptei. Ca orice infanterist disciplinat care s-a ales deja cu bastonul de mareșal, fostul ofițer de armată se pregătește serios pentru prima ofensivă: bătălia pentru alegerile locale.

Cavalerul credincios


Aflat în fruntea sibienilor înregimentați în formațiunea condusă de Ludovic Orban, Șovăială va deschide lista Forței Dreptei pentru Consiliul Județean Sibiu (CJS). În campania electorală, le va aminti sibienilor faptul că a fost, cândva (în două mandate), vicepreședinte al CJS și chiar președinte interimar aproape trei luni (10 martie – 21 iunie 2016). Se va lăuda, desigur, și că a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, distincție conferită de Preşedintele României “în semn de înaltă apreciere pentru buna gospodărire a municipiului Sibiu-Capitală Culturală Europeană 2007 şi pentru devotamentul pus în slujba cetăţenilor, obţinând rezultate semnificative în privinţa dezvoltării urbanistice, economice, sociale şi culturale”.

Atacuri la liderii PNL Sibiu


În ultima conferință de presă, de luna trecută, deputatul care va împlini 64 de ani în 12 februarie, s-a declarat ”sănătos și în putere”, deci apt să bată județul în lung și-n lat și să lupte cu foștii colegi, actuali inamici, din PNL Sibiu. Pentru început, se războiește pe pagina sa de facebook cu cele care l-au susținut pentru a ajunge deputat. ”Daniela Cîmpean și Raluca Turcan și-au arătat incompetența și neputința în două mandate. Peneliștii, având o majoritate incontestabilă la Consiliul Județean, aflați și la guvernare, având miniștri și secretari de stat, au livrat sibienilor cel mai mare eșec din ultimii 40 de ani”, acuză Constantin Șovăială, referindu-se la proiectul eșuat al noului spital județean.


Membru în Grupul de Rugăciune al Parlamentului României


Dincolo de acuzații pe care oricine le poate lansa, ce-l recomandă pe Constantin Șovăială? Nimic! Activitatea sa din Parlament este atât de ștearsă, încât deputatul nostru este un ilustru anonim pentru majoritatea sibienilor. Singurul lucru interesant din actualul său mandat ar fi faptul că este membru în Grupul de Rugăciune al Parlamentului României (împreună cu senatorul Nicolae Neagu). După ce a părăsit PNL, a pierdut funcția de președinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, fiind repartizat ca membru în Comisia pentru știință și tehnologie (!)