fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Constantin Șovăială este unul dintre membrii fondatori ai Forţei Dreptei, partidul lui Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat, marți, înființarea unui nou partid de centru-dreapta, denumit Forța Dreptei, iar fostul deputat PNL de Sibiu,  Constantin Șovăială, este unul dintre membrii fondatori.

“Începând de astăzi fac parte din partidul “Forța Dreptei”. Toți cei care au interiorizat valorile liberale, respectă legea și cred în puterea economiei libere vor găsi în acest partid un partener de încredere. Ludovic Orban, alături de ceilalți membri fondatori, printre care mă aflu, s-a ținut de cuvânt: liberalismul românesc are viitor! Toți cei care au votat cu gândul că în România va fi mai bine și au primit în schimb un Guvern capturat de PSD vor avea cu cine vota.
Mergem înainte cu demnitate și determinarea de a munci pentru români și România! Doamne Ajută!”, a scris Constantin Șovăială pe pagina sa de Facebook.

Constantin Șovăială este unul dintre membrii fondatori ai Forţei Dreptei, partidul lui Ludovic OrbanMembrii fondatori ai partidului Forța Dreptei sunt Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuțescu, și Ion Iordache.

“Un nou început: Forța Dreptei! Astăzi am luat decizia, împreună cu cei 16 colegi membri ai Parlamentului care am decis să ne dăm demisia din PNL în momentul în care conducerea PNL a decis să readucă la putere PSD, toţi parlamentarii, împreună cu mulţi colegi de ai noştri din ţară, simpatizanţi, susţinători, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru-dreapta.

Constantin Șovăială este unul dintre membrii fondatori ai Forţei Dreptei, partidul lui Ludovic OrbanAm luat această decizie pentru că, în primul rând, considerăm că e o obligaţie morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au acordat votul. Numele formaţiunii politice pe care l-am convenit sigur că e un nume care va fi valabil până la organizarea Congresului noului partid, este Forţa Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL.

România întreprinzătorilor, România meseriașilor, a profesioniștilor, a oamenilor care au inițiativa în societate, nu mai au astăzi nicio reprezentare politică. Nu există nicio formațiune politică cu adevărat de centru-dreapta.

Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL a părăsit oamenii care au avut încredere în noi, care ne-au acordat votul şi care şi-au pus speranţele în PNL. Ei au săvârşit o gravă trădare faţă de aceşti oameni, preferând să stea în bagajele la guvernare ale PSD, preferând să fie adversarul politic nu doar al forţelor de dreapta, ci al tuturor celor care cred în democraţie.

Noi considerăm că e o obligație democratică și mai ales morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetățenii României care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi, după ce PNL a decis să fie a cincea roată la căruța PSD. România dinamică, a meseriașilor, a profesioniștilor. A celor care au inițiativă în societate.”, spune Ludovic Orban.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si